WIJDEMEERSE WEBKRANT
Werk Noordereinde
's-Graveland, do 5 maart 2009

Op 30 maart wordt er een informatieavond georganiseerd over de reconstructie van het Noordereinde. Die begint bij de Klapbrug.

Dat verklaarde wethouder Betske van Henten gisteren tijdens de commissievergadering. René Voigt (DBW) had op 18 februari schriftelijke vragen gesteld over de eventuele samenloop van de afsluitingen in Hilversum en die van het Noordereinde.

De wethouder zei dat er weliswaar overleg met Hilversum is geweest, maar dat toch niet kan worden voorkomen dat de reconstructie van het Noordereinde en de afsluiting van het grote kruispunt 's-Gravelandseweg en Van Mesdagweg in Hilversum gedeeltelijk zullen samenvallen. De werkzaamheden aan de Diependaalselaan zullen dan al voorbij zijn.

Begin bij Klapbrug

De werkzaamheden beginnen aan de kant van de Klapbrug, omdat daar geen problemen zijn met de kapvergunning. Intussen wordt de bomenverordening aangepast, waarna er een nieuwe kapvergunning voor de bomen verderop aan het Noordereinde zal worden aangevraagd en worden afgegeven. Voigt merkte op dat dat een flinke tijd kan duren, hetgeen niet door de wethouder ontkend werd.

Fietsers zullen geen last hebben van de reconstructie, omdat het fietspad langs het Noordereinde in gebruik blijft. Voor het autoverkeer komt er éénrichtingverkeer over de Cannenburgerweg en de Koninginneweg. Die weg is te smal om er verkeer in twee richtingen over te laten rijden.

Eénrichtingverkeer

Het werd nog niet duidelijk in welke richting het éénrichtingverkeer wordt ingesteld. Als dat naar de Smidsbrug toe is, dan zijn Ankeveen en de Herenweg alleen via de Horstermeer te bereiken vanuit 's-Graveland, Kortenhoef en Loosdrecht. Voor de Cannenburgerweg moet worden omgereden over de Loodijk. Terug kan worden gebruik gemaakt van de Kwakel.

Wordt het éénrichtingverkeer de andere kant (richting Loodijk) ingesteld, dan kan de Kwakel van, en de Koninginneweg naar de Herenweg en Ankeveen gebruikt worden. Voor automobilisten uit Bussum en de Hilversumse Meent wordt het dan omrijden via Ankeveen.

Hoe dan ook, het wordt enkele maanden puzzelen met de TomTom. Of fietsen...

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2