WIJDEMEERSE WEBKRANT
Golfbreker gesloopt
Oud Loosdrecht, vr 6 maart 2009

Bij het voormalige Ottenhome ligt een golfbreker. Fortis wil die komende week slopen. Aanwonenden vrezen hoge golfslag.

Van het Ottenhome complex is nog een golfbreker over die een stuk de plas in steekt. De golfbreker moet verdwijjnen omdat op die plaats een schiereiland wordt aangelegd waarop dure villa's worden gebouwd als onderdeel van het bouwplan dat de naam Porto Fino heeft gekregen, zo staat te lezen in de G&E van vandaag.

Boten op de kant

De bewoners van het complex Heul 1, verzameld in een Vereniging van Eigenaren verzetten zich de voorbije weken tegen de sloop van de golfbreker, omdat zij hoge golfslag vrezen. De bewoners denken zelfs dat boten bij wild weer op de oever gezet kunnen worden.

Storm in een glas water

Boris van der Gijp van Fortis Vastgoed Ontwikkeling is het niet eens met de vrees van de bewoners. Hij denkt dat de golfbreker zonder probleem gesloopt kan worden. En mocht er schade ontstaan, dan is Fortis daarvoor aansprakelijk en zal de schade vergoed worden. Fortis is dan ook voornemens om komende week de golfbreker te slopen. De hele kwestie wordt door Van der Gijp afgedaan als een storm in een glas water.

Geen spatje

Eén van de aanwonenden is het niet eens met de bewonersvereniging. Dick Schouten (90) woont al sinds 1994 op die plek en heeft nog nooit meegemaakt dat er een spatje water over de schoeiing kwam, laat staan dat hele boten op de wal terecht komen. Hij hoopt van harte dat de nieuwbouw snel van start gaat om van de rommel in de omgeving af te zijn.

Dossier Ottenhome

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 4