WIJDEMEERSE WEBKRANT
Franse muziek in Jagthuis
Horstermeer, do 8 januari 2009

Op zondag 25 januari geeft het ensemble La Rondine een concert in het Jagthuis. Op het programma staan werken van Franse componisten.

persbericht

Franse muziek in het Jagthuis

Vier grote namen staan op het programma: Francis Poulenc, Henri Tomasi, Camille Saint-Saëns en Jean Francaix. Voilà, het neusje van de Franse zalm waar u op zondag 25 januari van kunt genieten.  

La Rondine is te gast in het Jagthuis. Dit ensemble wordt gevormd door hoboïste Ingrid Nissen, fagottist Jonathan Reeder en pianist Mariken Zandvliet. Musici met een grote staat van dienst en een warm hart voor kamermuziek. Poulenc leefde het grootste deel van zijn leven in Parijs en combineert in zijn muziek de gracieusheid en het vernuft van de Parijse chansons. Van hem hoort u Drie impromptu’s voor piano solo, het Trio voor hobo, fagot en piano – beide uit de jaren 20 en de Hobosonate die hij vlak voor zijn dood schreef. Tomasi was het gelukkigst bij het theater. Het is dan ook niet verwonderlijk dat La Rondine een stuk van hem ten gehore brengt waarbij iemand de tambourin bespeelt. De oudste componist van wie op dit concert een werk wordt gespeeld is Saint-Saëns. Van hem hoort u de Fagotsonate, die hij, net als Francaix zijn Trio, aan het einde van zijn leven schreef. Fijne musici en een mooi programma waardoor we dit concert van harte bij u aanraden. Warme wijn na afloop! 

Het concert door het Rondine Trio vindt plaats op zondag 25 januari en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder (of een schaatstochtje in Ankeveen??). Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl. Reserveren (16 euro per kaart) via de website, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mistig
- 2 gr.
windkr. 2