WIJDEMEERSE WEBKRANT
Noordereinde op de Schop
's-Graveland, vr 13 februari 2009

Op 14 april begint de eerste fase van de reconstructie van het Noordereinde tussen de Klapbrug en de Noorderslootbrug.


Gezicht vanaf de Claertjesbrug richting de Klapbrug.

Dossier verkeer 's-Graveland

persbericht

Reconstructie Noordereinde van start

De gemeente begint op 14 april met de eerste fase van de reconstructie van het Noordereinde. De daarvoor benodigde vergunning is op dinsdag 10 februari door het college verleend. Het gaat om het gedeelte tussen de Klapbrug en net voorbij de Noorderslootbrug.

Reconstructie hard nodig

Dit eerste deel van de reconstructie omvat het maken van een 30 km/u. zone bij de Klapbrug, de aanleg van bushaltes met een zebra bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en het vernieuwen van de Claertjesbrug en de Noorderslootbrug. Dit deel van de reconstructie is hard nodig vanwege de verkeersveiligheid. De bruggen zijn nu gevaarlijk smal, wat goed zichtbaar is aan de (alweer) beschadigde leuning van de Claertjesbrug. De werkzaamheden duren naar verwachting tot de bouwvakvakantie.

Omleidingroutes

Voor het werk zijn omleidingroutes nodig, omdat het Noordereinde moet worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omdat ook de gemeente Hilversum in dezelfde periode diverse wegwerkzaamheden heeft lopen, zullen de beide gemeentes hun omleidingroutes gezamenlijk aangeven.

Dammerweg

Eén van de omleidingroutes loopt via de Dammerweg in Nederhorst den Berg. In de week van 23 februari laat de gemeente een gedeelte van de Dammerweg in Nederhorst den Berg opnieuw asfalteren. Het gaat om het stuk klinkerweg bij de Phillips van Wassenaerlaan dat erg slecht is. Het werk duurt een paar dagen. De rest van de Dammerweg, waar in 2008 het riool vernieuwd is, knapt de gemeente nog niet op. Hier wil de gemeente samen met aanwonenden een plan maken voor herinrichting. Wanneer het zover is, ontvangen de betrokkenen hiervoor een uitnodiging.

Buslijnen 106 & 105

Tijdens de reconstructie verandert er het een ander aan de buslijnen105 en 106. Kortenhoef is en blijft bereikbaar met buslijn 106, die over de Kerklaan loopt. Wel is enige vertraging mogelijk door de afsluiting van het kruispunt ’s-Gravelandseweg /Geert van Mesdagweg. Lijn 105 rijdt gedurende de reconstructie een andere route: Zuidereinde – Koninginneweg – Cannenburgerweg – Franse Kampweg (richting Hilversumse Meent). Normaal loopt de busroute over de Leeuwenlaan - Noordereinde – Franse Kampweg. Lijn 105 richting station NS Hilversum komt tijdelijk te vervallen. Exacte informatie komt in de bussen te hangen.

Informatiebijeenkomst

Op 30 maart wordt een informatiebijeenkomst gehouden. Hierover volgt nog nader bericht.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2