WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad steunt Dorpslein
Kortenhoef, vr 13 februari 2009

Op 10 februari was er een besloten overleg met de initiatiefnemers van het Dorpslein Kortenhoef. De raad steunt het initiatief.


Artists impression van het aan te leggen Dorpsplein
aan de Parklaan in Kortenhoef.

persbericht

Raad steunt Dorpslein

Een overleg tussen een vertegenwoordiging van de gemeenteraad Wijdemeren met de burgerinitiatiefnemers van het dorpsplein Kortenhoef is positief verlopen.

Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad Wijdemeren heeft op 10 februari 2009 uitgebreid gesproken met het comité van het burgerinitiatief om te komen tot een dorpsplein in Kortenhoef.

Een meerderheid van de raad staat positief ten opzichte van het plan en is ook bereid om voor de realisering éénmalig geld beschikbaar te stellen.
Voordat het plan uitgevoerd kan gaan worden, moet er nog wel een aantal zaken uitgewerkt worden. De meerderheid van de raad is ook bereid het college van burgemeester en wethouders te vragen daar tijd voor vrij te maken.

Een minderheid van de raad staat in meer of mindere mate positief tegenover het plan maar vindt dat er geen geld vrijgemaakt kan worden door de gemeente, gelet op het preventieve toezicht van de Provincie waarin Wijdemeren zich bevindt.

Door deze stap is een mogelijke realisering van het eerste burgerinitiatief een stap dichter bij.

bron
persbericht
foto
burger.init.
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2