WIJDEMEERSE WEBKRANT
Felicitaties voor Ottenhome
Kortenhoef, za 7 februari 2009

Het nieuws dat Ottenhome doorstart aan de Wijde Blik, in jachthaven De Zuwe in Kortenhoef, leidt tot honderden felicitaties en een stroom van boekingen.


Ottenhome Kortenhoef, even wennen...

Meteen nadat Ottenhome aankondigde door te starten in De Zuwe kwam er een stroom boekingen op gang voor het komende seizoen, schrift Hans van Keken in de G&E. Bedrijven die zich inschrijven voor een dagje zeilen of een bedrijfsuitje. Veel van de aanmeldingen zijn bedrijven die al vaker bij Ottenhome hun zeildag organiseerden. Het gaat daarbij om grote groepen van 100 tot 200 man. Tim Emmelot (De Zuwe) en Annemiek van de Water (Ottenhome) zij opgetogen over de bijval en het enthousiasme. Er zijn ook plannen voor de aanleg van een Beach Club.

Personeel gaat mee

Ook het personeel van Ottenhome verhuist mee naar de nieuwe lokatie. Bekende gezichten, die het Ottenhome-gevoel zullen versterken. Vanuit De Zuwe is een rondje Loosdrecht te varen, al zal dat zeilend niet zo gemakkelijk gaan. De route leidt dan onder de N201 door, over het Hilversums Kanaal naar sluis 't Hemeltje, via de Vecht naar de Mijndense Sluis. Vandaar kan doorgevaren worden naar de 's-Gravelandse Vaart, waarna via de (zelfbedienings) Raaisluis het Hilversums Kanaal weer bereikt wordt.

Bestemmingsplan

De gemeente informeerde nog bezorgd bij Tim Emmelot of het bestemmingsplan de vestiging van Ottenhome wel toe staat op die plek. Volgens Emmelot is dat geen enkel probleem. ER is plaats voor alle Ottenhome nuurboten in de haven. Op vier april gaat het nieuwe Ottenhome open, waarna op vijf april de Ottenhome Cup, een jaarlijks evenement, gezeild wordt.

Oude Plannen

In de jaren tachtig stelde Flip Hamers, toen voorzitter van de Stichting Curtevenne, voor om aan de Zuwe een strand met voorzieningen te ontwikkelen. In 1999 leek het er van te komen dat er een surfstrand, parkeerruimte en een kiosk zouden komen langs de ventweg naast de N201, waar veel gezwommen en gesurfd wordt. Na dat veelbelovende begin verdween het plan in een diepe lade. De komst van Ottenhome naar de Wijde Blik zou een mooie gelegenheid zijn om de omgeving van jachthaven De Zuwe verder toeristisch te ontwikkelen.

Dossier Ottenhome

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
4 gr.
windkr. 2