WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsbaan NdB: Weken Feest
Nederhorst den Berg, za 7 februari 2009

De kunstijsbaan, die zeven weken naast sporthal De Blijk in Nederhorst stond, trok 23.000 bezoekers. Volgend jaar komt hij terug.

De kunstijsbaan in Nederhorst den Berg, die daar van 29 november tot 11 januari stond, gaf een enorme impuls aan de gemeenschapszin in Nederhorst den Berg. De ijsclub kreeg er ruim 250 nieuwe leden bij, 220 sponsors, bedrijven en particulieren, hebben samen een ton opgebracht, waarvan de baan voor de helft betaald wordt. Volgend jaar wordt de andere helft gekocht en is de baan eigendom van de ijsclub. Ook de Bergse jeugd deed enthousiast mee met het bemannen van de ijsclub. Zij spande zich in om de baan schoon te houden, schaatsen uit te delen en af te rekenen. Het stempel "hangjongeren" dat de jeugd bij de Blijk vaak krijgt opgeplakt, bleek volkomen onterecht. Wethouder Nelleke Schenkkan, reikte gisteren de jeugd, die meewerkte aan het succes van de ijsbaan, een certificaat uit om ze te bedanken.

Weken Feest

Aad Dijs, van de ijsclub, is een trots en tevreden man. Hij spreekt van "weken feest" tijdens de openstelling van de baan. De komst van natuurijs was geen belemmering. Integendeel. Kinderen leerden op de kunstijsbaan de beginselen van het schaatsen. Dijs ontvouwt voor volgend jaar groetere plannen. Hij wil een veel grotere tent voor de kunstijsbaan, zodat er ruimte komt voor een restaurant.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 2