WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje voor Koen Ledder
Nederhorst den Berg, za 7 februari 2009

Bij zijn afscheidsreceptie, na 25 jaar bij de brandweer, kreeg Koen Ledder gisteravond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Update 9-2-2009, 17.09: foto toegevoegd.

persbericht

Lintje voor Koen Ledder uit NdB

De heer K. Ledder (50) uit Nederhorst den Berg heeft vrijdag 6 februari uit handen van burgemeester Bijl een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie. Daar nam de heer Ledder na 25 jaar officieel afscheid van de vrijwillige brandweer, post Nederhorst den Berg.

In hart en nieren

In februari 1984 trad de heer Ledder toe tot het brandweerkorps van Nederhorst den Berg. Sindsdien staat hij bekend als een brandweerman in “hart en nieren” die zich met veel enthousiasme actief  inzet voor de brandveiligheid in de gemeente. Hij is een trouw bezoeker van de korpsbijeenkomsten. Bij oefeningen liet hij zelden en slechts met zeer goede reden verstek gaan. Waar nodig heeft hij zich door het volgen opleidingen verder bekwaamd als brandweerman.

Hollandse humor

Als persoon was hij een aanwinst voor het team. Hij is trouw, loyaal, weet goed samen te werken met zijn korpsgenoten en beschikt over een gezonde portie Hollandse humor. Daarmee leverde hij een positieve bijdrage aan de sfeer in zijn brandweerteam.

Brandweerboot

Veel vrije tijd besteedde de heer Ledder aan de brandweerboot. Hij was betrokken bij de aanschaf, het onderhoud en hij gaf de vaarinstructie. Veel korpsleden hebben van hem leren varen. Daarnaast was hij ook betrokken bij verschillende evenementen in de gemeente, waaronder de jaarlijkse triathlon, het jaarlijks binnenhalen van Sinterklaas (met de brandweerboot!) en de Ronde van Overmeer.

Kwalificatie

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert de heer Ledder als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
4 gr.
windkr. 2