WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tweede ronde Prikken
Wijdemeren, do 10 december 2009

De tweede vaccinatieronde voor alle kinderen van zes maanden tot en met vier jaar in de Gooi en Vechtstreek begint maandag weer.

persbericht

Tweede griepvaccinatieronde jonge kinderen weer op Media Park
Voldoende beschermd na tweede prik

Mensen die het vaccin tegen de nieuwe griep krijgen, worden twee keer ingeënt. Op basis van ervaring met andere griepvaccinaties is bekend dat de kans op bescherming wordt verhoogd door een tweede vaccinatie. Om mensen voldoende bescherming te bieden tegen de nieuwe griep krijgen zij dus twee prikken.

De tweede vaccinatieronde voor alle kinderen van zes maanden tot en met vier jaar vindt in Gooi en Vechtstreek plaats op 14, 15 en 16 december aanstaande. Het betreft kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 (6 maanden tot en met vier jaar). Plus huisgenoten van baby’s tot zes maanden. Ouders die in de week van 23 november niet konden komen, kunnen in de week van 14 december de eerste prik halen. Voor hen wordt op 16 januari een extra dag gepland voor de tweede prik.

Ook deze vaccinatieronde vindt plaats op het Media Park in Hilversum: de kinderen krijgen hun tweede prik in Studio 21. De eerste vaccinatieronde is soepel verlopen, mede omdat ouders zich redelijk goed aan de opgegeven tijden hebben gehouden. Dringend verzoek is om dat ook deze ronde weer te doen. Mochten ouders het oproepschema niet meer voorhanden hebben, dan is het schema op de website van de GGD terug te vinden, www.ggdgooi.nl.

Kinderen, maar ook ouders/verzorgers die tot een medische risicogroep behoren (bijvoorbeeld astma of diabetes mellitus) en daardoor via de huisarts de eerste vaccinatie hebben gekregen, dienen ook voor de tweede vaccinatie naar de huisarts te gaan. Dit is belangrijk omdat de huisarts en de GGD vaccins van verschillende fabrikanten gebruiken. 

Voor veelgestelde vragen over de griep is de website www.grieppandemie.nl te raadplegen of de informatielijn van Postbus 51, telefoon 0800-1100.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
10 gr.
windkr. 3