WIJDEMEERSE WEBKRANT
Van der Wurf hoopt op Akkoord
Loosdrecht, za 4 oktober 2008

Ruud van der Wurf is een voorstander van de bouw van het Loosdrechtse dorpscentrum. Hij wil een einde aan alle kwaadsprekerij.

In een interview met Hans van Keken luchtte Ruud van der Wurf zijn hart. In de media wordt hij afgeschilderd als dwarsligger bij de bouw van het dorpscentrum. Die beschuldigingen verwerpt hij in het artikel.

Vorig jaar kondigde burgemeester Don Bijl een onteigeningsprocedure aan, nadat onderhandelingen over zijn grond, die midden in het plangebied ligt, waren stukgelopen, omdat Van der Wurf steeds hogere eisen zou stellen volgens Bijl.

Kwaadsprekerij

Van der Wurf spreekt van "kwaadsprekerij", waar hij nog steeds op aangesproken wordt. Met tal van documenten toont hij aan dat hij ten volle bereid was om mee te werken aan de bouw van het dorpscentrum, waarvoor een grondruil met hem nodig was. In de zomer van 2006 bereikten de gemeente en Van der Wurf overeenstemming over de grondruil.

Er werd met medewerking van de provincie een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Dat nieuwe plan pakte nadelig uit van Van der Wurf. Bovendien opende het de mogelijkheid om zijn grond te onteigenen. Voor hem allemaal redenen om op dat moment niet akkoord te gaan met de grondruil, hoewel hij altijd voor de grondruil was. Dat leidde er toe dat de gemeente in februari van dit jaar alsnog besloot om een onteigeningsprocedure te starten.

Achterkamertje

Over de raad is hij niet te spreken. Alleen van Jaap van Waveren (DBL) en Ruud Buijs (VVD) kreeg hij steun. De andere raadsleden werden volgens Van der Wurf "in een achterkamertje bijgepraat", zonder dat zij hun stukken lazen.

Ruud van der Wurf heeft hoop dat hij er binnenkort toch uit komt met de gemeente, waarmee onteigening wordt voorkomen. Er is nog een klein onderdeel waarover nog onderhandeld wordt. Zelf zegt hij ook belang te hebben bij een snelle oplossing, omdat hij op die plek niet verder kan met zijn jachthaven.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3