WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dienstenveiling Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht , wo 19 maart 2008

Kasteel/Museum Sypesteyn heeft extra financiën nodig. Het kasteel organiseert een lente veiling van bijzondere diensten op zondag 6 april 2008.

persbericht

FEESTELIJKE LENTE VEILING VAN BIJZONDERE DIENSTEN VOOR KASTEEL/MUSUEM SYPESTEYN
"Biedt zondag 6 april op diensten: van ballonvlucht tot prive-diner"

Het prachtige Kasteel/Museum Sypesteyn aan de Nieuw Loosdrechtsedijk in Loosdrecht heeft extra financiën nodig om noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Het kasteel organiseert daarom een feestelijke lente veiling van bijzondere diensten op zondag 6 april 2008. Burgemeester Don Bijl van Wijdemeren zal, als voorzitter van de Van Sypesteyn Stichting, deze unieke veiling openen.

Vanaf dit weekend is het kasteel ook uit z'n winterslaap en is het weer op vaste tijden voor het publiek geopend.

De bekende veilingmeester Frederik W. Baerveldt, directeur van het Hilversumse veilinghuis Van Spengen, veilt in de kasteeltuin vanaf 14:00 uur ruim 50 verschillende, door particulieren, bedrijven en organisaties ingebrachte diensten. Hij wordt bijgstaan door notaris Bas Kreugel van Notariaat Wijdemeren. De diensten varieren van een ballonvaart of rondvlucht in een privévliegtuig, tot aan een rondleiding door het Stergebied of een feest op een partyschip. Wat te denken van een optreden van een Chanty koor tijdens een privé diner bij u thuis tot een bezoek aan een musical, ook back stage, terwijl u wordt voorgereden in een old timer!.

Misschien bent u al eens op bezoek geweest in Kasteel/Museum Sypesteyn en kreeg u een rondleiding. Of heeft u een wandeling gemaakt door de bijzondere kasteeltuin met een High Tea als afsluiting? De reacties zijn altijd positief maar wil het kasteel ook in de toekomst open blijven voor het publiek, dan moeten er meer bezoekers komen en daarbij ook meer activiteiten worden georganiseerd. Dit alles moet een positieve bijdrage leveren, zodat restauraties en andere verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

Plannen

Met een subsidie van de provincie, het plan voor een uitkijktoren over het Stergebied in het bijgelegen Sypesteyn park en de opnieuw te openen horeca gelegenheid De Schutse moet de neerwaartse spiraal worden doorbroken. De jaarlijkse beelden tentoonstelling, rondleidingen door het fraaie kasteel en de tuin en de unieke collectie van het bijzondere Loosdrechts porselein blijken niet voldoende. Daarom werden onlangs ook al een succesvolle Harry Potter party georganiseerd en een Summer Brunch. Ook verhuurt het kasteel regelmatig vergader ruimte en is het een geliefde trouwlocatie. Bovendien is de prachtige locatie ideaal voor lunches op het tuin-terras bij tuincafe De Tijd.

Veiling

Dat veel mensen het kasteel een warm hart toedragen blijkt uit de vele spontane toezeggingen voor deze unieke dienstenveiling op zondag 6 april a.s. Veilingmeester Frederik Bearveldt is enthousiast over de ingebrachte diensten. "Loosdrecht en ver daarbuiten doet mee. Er zitten aanbiedingen bij van een huistaxatie, een wijnproeverij, een bekende kok die thuis voor u kookt en boottochten. Maar we hebben ook schilderlessen, een optreden van een koor en restaurant diners. Bovendien veilen we ook nog wat zaken buiten diensten om. Zoals een kanon, goud en zilveren stukken, dure wijnflessen en veel en veel meer".

Alle medewerkers en inbrengers van de diensten doen belangeloos mee. Dit alles met één groot doel: bijdragen aan het voortbestaan van dit unieke Kasteel/Museum Sypesteyn. Mede organisator en bestuurslid Yvonne Siemons:"Laten we ervoor zorgen dat Sypesteyn op de kaart blijft. Dat is niet alleen goed voor alle vrienden van het kasteel, maar ook voor het toerisme in deze regio. Wat dat betreft heeft iedereen wat aan deze veiling. Kom daarom allemaal op zondag 6 april vanaf 13.30 uur naar deze diensten veiling op de Nieuw Loosdrechtsedijk 150 in (Nieuw)Loosdrecht". Koffie/thee staan klaar, na afloop is er een gezellige borrel. Voor meer info zie de vernieuwde web-site: www.sypesteyn.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 4