WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antwoord AGV Waterschapspartij
Wijdemeren, zo 16 maart 2008

De nieuw opgerichte Waterschapspartij stelde een aantal vragen aan het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vechtstreek (AGV). Hier de antwoorden.

Ton Vendrig van de Waterschapspartij wil met zijn partij mee doen aan de Waterschapsverkiezingen. In een brief stede hij op 30 januari een serie vragen aan het Dagelijks Bestuur van AGV over het feit dat AGV vaarmogelijkheden op de 's-Gravelandsevaart en de Karnemelkssloot onbenut wil laten en deze vaarwegen verwijderde uit de "haalbaarheidsstudie Vaarten Vechtstreek".

Economisch te duur

Er kwam een zeer uitgebreid antwoord dat u hier kunt lezen in PDF formaat. In het kort komt het erop neer dat AGV geen vorstander is van motorvaart op de beide vaarwegen en de provincie adviseert om dat niet mogelijk te maken. Eén van de motieven om dat niet te doen zijn de enorme kosten aan bruggen en sluizen die nodig zijn om de beide vaarwegen bevaarbaar te maken.

Formeel

Dijkgraaf Johan de Bondt had in een interview gezegd dat een waterschapspartij "over meer moet gaan dan wonen aan het water en varen met een bootje". Over deze licht neerbuigende bewoordingen stelde Vendrig ook vragen, waarop hij uiterst formele antwoorden kreeg, die ook te lezen zijn in bijgaande PDF.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 3