WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verkeer in Ankeveen
Ankeveen, za 17 mei 2008

De dorpsavond in Ankeveen van afgelopen donderdag stond in het teken van toenemende verkeersoverlast.

In de krant van vandaag doet Hans van Keken verslag van de dorpsavond. Een Ankevener wondt zich zo op over het verkeer dat hij dreigde met actie als het gemeentebestuur geen maatregelen zou nemen. Ook het parkeerbeleid van de gemeente vond in zijn ogen geen genade. Daardoor wordt er volgens hem alleen nog maar harder, tot 80 km/u, gereden over het Hollands en Stichts End.

Burgemeester Don Bijl legde uit dat er al veel is gebeurd met betrekking tot het verkeer in Ankeveen. Zo is er naar aanleiding van het dorpsbezoek op 28 september 2006 contact geweest met de makers van navigatiesystemen om te voorkomen dat vrachtauto's zich in het dorp klem rijden. Er waren enkele agressieve drempels in Ankeveen. Die werden verlaagd omdat de brandweer en hulpdiensten er problemen mee hadden. Dat leidde weer to sneller rijden van andere auto's.


De geplande reconstructie van de N236 bij Ankeveen.

Burgemeester Don Bijl beloofde aanvullende maatregelen te nemen op het gebeid van bewegwijzering en toegestane snelheden. De rotonde op de Loodijk nabij het Polderhuis/Chinese/Japanse restaurant zal vanwege slepende procedures nog enige jaren op zich laten wachten verklaarde wethouder Wim Lorjé.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
12 gr.
windkr. 2