WIJDEMEERSE WEBKRANT
SV: Kip uitgebroed?
's-Graveland, za 17 mei 2008

Half mei moest de broedende kip het kleedruimte-ei van de SV 's-Graveland uitgebroed hebben. Dat zegde wethouder Wim Lorjé de raad toe.

In de krant van vandaag is van de hand van Hans van Keken te lezen dat de bemiddelaars Niek Steenvoorden en Bert Klein hun bemiddelingspoging hebben afgerond. Er ligt nu een plan voor een stenen kleedruimte, die kleiner is dan de SV eerder zelf had ontworpen. Het nieuwe ontwerp voldoet wel aan de eisen van de KNVB. De kleedruimte is duurder dan het Jan Snel-plan van het college (containerbouw, 330.000 euro). Hij is echter minder duur dan het oude plan van de SV. De bemiddelaars stellen voor dat het verschil gedeeld wordt tussen de SV en de gemeente. Ieder de helft van de meerkosten.

Slag om de arm


Joop Glijn en Koen Janmaat, bestuursleden van de SV,
tijdens de behandeling in de raad van 18 april.

Zowel het bestuur van de SV als wethouder Wim Lorjé zijn blij dat er nu een voorstel op tafel ligt. Koen Janmaat van de SV zegt dat er flink wat water in de wijn is gedaan om zover te komen. Wethouder Lorjé houdt een slag om de arm. Hij wil het voorstel van de bemiddelaars eerst in het college bespreken. Omdat de wethouder zich altijd beroepen heeft op het feit dat de raad niet meer dan € 330.000 ter beschikking stelde, zal hij ook de raad moeten inlichten en om toestemming vragen. De bemiddelaars en de wethouder verwachten dat er begin volgende week een persbericht zal worden uitgegeven waarin meer inzicht wordt gegeven.

1 september onhaalbaar

Door de vertraging in de besluitvorming is het nu al zeker dat de nieuwbouw niet op 1 september, het begin van het nieuwe voetbalseizoen klaar zal zijn. Om toch het komende seizoen door te komen zijn er verschillende mogelijkheden. Er kan een tijdelijke kleedruimte geplaatst worden, terwijl de oude gesloopt en de nieuwe gebouwd wordt. De bouw kan ook uitgesteld worden tot de zomerstop volgend jaar. Ook kan de nieuwe ruimte op een andere plek gebouwd worden, waardoor de oude ruimte nog in gebruik kan blijven tot de nieuwe klaar is.

Dossier SV 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
12 gr.
windkr. 2