WIJDEMEERSE WEBKRANT
Korver trouwt in Kerk
Nederhorst den Berg, zo 27 juli 2008

De zoon van Hilbrand Korver (GL) zal op 1 augustus het eerste burgerlijk huwelijk laten sluiten in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg.

Op 19 februari maakte de gemeente bekend dat er acht trouwlocaties bij kwamen, waaronder ook kerken. Dat ging niet zonder slag of stoot. De VVD fractie was het niet eens met het gebruik van kerken voor burgerlijke huwelijken. Ook burgemeester Don Bijl nam dat standpunt in, als minderheidsstandpunt binnen het college.

In een open brief lieten de fractieleden van CDA en PvdA (allen lid van een kerkgenootschap en zichzelf als zodanig presenterend) weten dat zij voorstander waren van het gebruik van kerken voor burgerlijke huwelijken. Hilbrand Korver (GL) hoorde te laat van de brief. Ook hij had de brief graag medeondertekend.

ingezonden brief

Geachte redactie.

Op vrijdag 1 augustus om 14.00 uur stappen Niels Korver en Wendy de Vries in het huwelijksbootje! (letterlijk en figuurlijk)

Dit huwelijk is het eerste burgerlijk huwelijk in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg, de nieuwe trouwlocatie van de  Gemeente Wijdemeren. Na de samenvoeging van Wijdemeren was er geen trouwlocatie meer in Nederhorst den Berg. Op deze historische berg waar sinds ongeveer het jaar 790 een kerk staat.

Het is  niet duidelijk of sinds de stichting van de Willibrordkerk ooit in het verre  verleden  wel een  burgerlijk Huwelijk heeft plaats gevonden.  In vroeger jaren was er een andere verhouding tussen de kerk en de staat. (staatskerk)

Het is waardevol dat ook niet kerkelijke mensen niet alleen van de buiten kant van dit historisch erfgoed kunnen  genieten,maar ook op deze plaats een zo belangrijke gebeurtenis als een huwelijk is, kunnen sluiten op een plaats waar al eeuwen mensen uit Nederhorst lief en leed met elkaar deelden.  

Met vriendelijke groeten

Hilbrand Korver

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
31 gr.
windkr. 2