WIJDEMEERSE WEBKRANT
Twaalf Trouwlocaties!
Wijdemeren, di 19 februari 2008

Als u van plan bent om binnenkort te trouwen, dan kan dat in Wijdemeren op maar liefst twaalf plaatsen. Acht nieuwe plekken zijn aangewezen.

Het had wat voeten in de aarde. In de gemeenteraad is er flink over gesteggeld. De discussie begon met de wens om ook in Nederhorst den Berg te kunnen trouwen. Een wens die zich vertaalde in het collegeprogramma.

Omdat in Nederhorst den Berg de Willibrordkerk op het oog was als trouwlocatie, gaf dat een debat over de scheiding van kerk en staat, met name van de kant van de VVD. Leden van kerkgenootschappen in diverse fracties van een aantal andere partijen schreven gezamenlijk een open brief waarin zij tegen het VVD standpunt stelling namen. Burgemeester Don Bijl nam in het college een minderheidsstandpunt in aan de zijde van de VVD.

Een andere discussie die door het debat heen liep was trouwen op het water, waar DBL zich sterk voor maakte. Omdat een huwelijksvoltrekking volgens de wet openbaar moet zijn, vond het college dat er wel op een boot getrouwd mag worden, maar alleen als die afgemeerd ligt om de toegankelijkheid te waarborgen.

Men is eruit gekomen. Het resultaat zijn acht nieuwe lokaties bovenop de vier die reeds aangewezen waren.

persbericht

Eigen locatie kiezen onder voorwaarden mogelijk
Acht nieuwe trouwlocaties in Wijdemeren

Aanstaande bruidsparen kunnen voortaan uit meer trouwlocaties in Wijdemeren kiezen. Er zijn 8 nieuwe trouwlocaties bijgekomen en ook is het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om te trouwen op een zelf gekozen plek.

Tot voor kort had Wijdemeren slechts vier trouwlocaties. In het coalitieakkoord hebben de coalitiepartijen aangeven het aantal locaties uit te willen breiden zodat er in iedere kern getrouwd kan worden. Om dit te bereiken heeft de gemeenteraad eind 2007 de criteria voor trouwlocaties aangepast. De gemeente ontving daarop veel reacties van bedrijven en instellingen die in aanmerking wilden komen als trouwlocatie. Het resultaat mag er zijn: bruidsparen hebben nu de keuze uit twaalf zeer verschillende locaties verspreid door de gemeente. Trouwen in een kerk, molen, kasteel, landhuis of op een boot. In Wijdemeren kan het nu allemaal.

Alle trouwlocaties op een rij

Onderstaand alle trouwlocaties in Wijdemeren:

 • Raadzaal gemeentehuis
 • Kasteel Sypesteyn, Nieuw-Loosdrecht
 • Landgoed Eikenrode, Nieuw-Loosdrecht
 • De Molen, Ankeveen
 • Het Wapen van Amsterdam, 's-Graveland
 • Rederij Loosdrecht
 • Rederij Noord-West
 • Willibrordkerk, Nederhorst den Berg
 • Finley-Het Witte Huis, Nieuw-Loosdrecht
 • Golden Tulip, Oud-Loosdrecht
 • Restaurant Zin, Oud-Loosdrecht
 • Rederij De Tijd

Zelf een locatie kiezen

Als mensen zelf een mooie plek in Wijdemeren weten waar zij het ja-woord willen geven, kan dit onder bepaalde voorwaarden voortaan ook. De gemeente brengt 440 euro in rekening om te toetsen of de gekozen locatie voldoet aan de gestelde criteria.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met burgerzaken, telefoon: (035) 65 59 559 of kijken op www.wijdemeren.nl (zoek in het Bewonersloket op Trouwen).

bron
persbericht/WWK
foto
---
auteur
persbericht/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs, mistig
4 gr.
windkr. 2