WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ottenhome ten Strijde
Oud-Loosdrecht, za 26 juli 2008

Ottenhome wil dat Fortis de huur verlengt. Als Fortis de zaak op 14 oktober toch sluit, dan stapt Ottenhome naar de rechter voor een kort geding.

De advocaat van Ottenhome laat in de G&E weten dat hij wil proberen om er met een schiiking met Fortis uit te komen. Hij verklaart dat aan Ottenhome beloofd is dat het etablissement hoogstens een seizoen dicht zou gaan. Fortis kan die belofte niet waar maken volgens advocaat Jonathan Barth. Als ze er met Fortis niet uit komen, ziet hij als uiterste mogelijkheid alleen nog de gang naar de rechter.

Barth denkt dat Fortis niet de prioriteit heeft liggen bij het grote maatschappelijke en recreatieve belang van Ottenhome. Daarnaast vindt hij het ook voor Ottenhome als bedrijf onwenselijk om eerder te moeten sluiten dan noodzakelijk.

Niet alleen Fortis wordt door Barth op de korrel genomen. Ook de gemeente Wijdemeren maakt hij verwijten. Hij vindt dat Wijdemeren wel wat helderder zou mogen zijn als het gaat om het belang van Loosdrecht en de zorg om de watersport. Hij wenst dat Wijdemeren zijn tanden laat zien aan Fortis en voorbarige sluiting helpt voorkomen. Annemiek van de Water van Ottenhome is er zich van bewust dat het eens afgelopen zal zijn met Ottenhome. Zij wil echter zo lang mogelijk open blijven, Daarnaast wil zij zeker niet dat Fortis met een andere exploitant in zee gaat, tot de bouw start.

Dossier Ottenhome

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
27 gr.
windkr. 2