WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wolkbreuk
Kortenhoef, za 26 juli 2008

Vanmiddag rond half vijf kleurde de hemel pikzwart. De voorbode van een enorme wolkbreuk met onweer, hagel en heel veel water.

Het werd compleet nacht, zo donker was het. Binnen moest de verlichting aan om iets te kunnen zien. Na enige tijd begon het te regenen en te bliksemen. De wind wakkerde aan tot stormkracht. Hagelstenen van twee centimeter doorsnee kwamen naar beneden, vergezeld van enorme, striemende hoeveelheden water. In huis klokten en kolkten spoeltoiletten en kwam hier en daar het water omhoog.

Update 27/7/2008, 16:21: Esther Luijer zond een link naar YouTube. Alex de Haan maakte onderstaande opname van de wolkbreuk op Oost-Indië, een straat in de nieuwbouw van Kortenhoef, en zette die op YouTube.

De straten stonden blank toen de bui aan het afnemen was. Op de Julianaweg stond tussen de drempels tien centimeter water op straat. Kinderen in zwemkledij konden dat wel waarderen. De Kerklaan was van stoep tot stoep gevuld met water. Passerende auto's spoten het water hoog op.

Op de Rozenhof was een boom niet bestand tegen het natuurgeweld. Met kluit en al ging hij om. Rond zeven uur ging het natuurgeweld weer liggen en klaarde het op na een drukkend hete dag.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
27 gr.
windkr. 2