WIJDEMEERSE WEBKRANT
Colijn over Uruzgan
Kortenhoef, di 15 januari 2008

Bob Colijn uit Kortenhoef reageert op het bericht over de slachtoffers in het Nederlandse leger in Uruzgan.

ingezonden brief

Geachte Redactie,

Het drama in Uruzgan, nu dus reeds 14 doden en hoeveel slachtoffers ???

Hoelang is dit Kabinet nog van plan om door te gaan met deze zinloze Oorlog ?? Wij hebben daar helemaal niets te zoeken, Rusland heeft na 5 jaar de Oorlog daar verloren en nu moeten wij als klein landje zonodig daar Oorlog gaan voeren onder het mom van wederopbouw en dat is hetzelfde waardeloze argument waarmee Bush, gelukkig voor de wereld zijn we binnenkort verlost van die man!, ons in de Oorlog in Irak heeft gestort.

Hebben wij nu helemaal niets geleerd van alle zinloze Oorlogen, waarbij altijd onschuldige slachtoffers vallen, zoals nu wederom die 2 jongens van de Kazerne uit Havelte en een dorpsgenoot van ons uit Loosdrecht. Hij kan nu zijn favoriete sport niet meer beoefenen.

Het zal je zoon maar wezen, ik zou mijn zoon ook nooit laten gaan naar een uitermate gevaarlijk land aan de andere kant van de wereld !!

Maar dit Kabinet en Parlement vinden dat het zonodig wel moet na al die jaren, wederom 2 jaar, plus 1 miljard aan kosten, plus de nodige schadeclaims. Dit is werkelijk ongehoord, geef dat geld aan goede doelen in eigen land, zoals Onderwijs, Ouderenzorg, etc.

Kortom ik doe een dringend beroep op onze Regering en de Politiek om onmiddelijk te stoppen met dit zinloos geweld en haal onze jongens daar z.s.m. weg zodat er niet nog meer doden vallen en slachtoffers zijn te betreuren. !

En dhr. Dick Berlijn moet inderdaad nodig met pensioen, want hij sprak zelfs afgelopen weekend tijdens de nachtelijke persconferentie nog zelfs over een succes aldaar, hoe durft de hoogste militair zoiets uit te spreken, ook de Bonden zijn hier des duivels over.

Tot slot wens ik de betrokken vele families veel sterkte met dit verlies, zeker nu n.b. is gebleken dat de twee omgekomen zijn door eigen vuur !!!

N.b. Ik ben geboren in de Tweede Wereldoorlog en ben derhalve ook zeer verbaasd warom mijn generatie niet meer protesten laat horen tegen deze werkelijk zinloze Ooorlog.

Mvrgr.

Bob J. Colijn
Kortenhoef.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
9 gr.
windkr. 5