WIJDEMEERSE WEBKRANT
JOP in Kortenhoef
Kortenhoef, di 15 januari 2008

De gemeente Wijdemeren wil een jongerenontmoetingsplaats (jop) realiseren op de kruising van de Kortenhoefsedijk, Kerklaan en de Kwakel in Kortenhoef.

Op 17 april vorig jaar werd in de Oude School in Kortenhoef een voorlichtingsavond gehouden over de aanleg van een jop nabij de Curtevenneschool en de Van Heumenhof in Kortenhoef. Dat leidde tot veel weerstand. Het college ging op zoek naar een andere plek. Die is nu gevonden aan het eind van de Kerklaan, op de kruising Kwakel, Kortenhoefsedijk, Kerklaan.

persbericht

Informatieavond over JOP in Kortenhoef

De gemeente Wijdemeren wil een jongerenontmoetingsplaats (jop) realiseren op de kruising van de Kortenhoefsedijk, Kerklaan en de Kwakel in Kortenhoef.

Om omwonenden hierover te informeren, organiseert de gemeente op woensdag 23 januari, van 20.00 tot 21.30 uur, een informatiebijeenkomst in multifunctioneel centrum De Dobber in Kortenhoef.

Jongeren hebben behoefte aan een ontmoetingsplek. Om ze daarin tegemoet te komen is de gemeente al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie. Zo'n locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen die te maken hebben met, onder andere, bereikbaarheid, zichtbaarheid, sociale controle, fysieke en psychologische beschutting, afstand tot woningen, route door woonwijk, sport/spelmogelijkheden, veiligheid en klankkasteffect.

Een eerdere beoogde locatie in Kortenhoef viel af omdat deze niet geheel voldeed aan die voorwaarden. De gemeente denkt met deze nieuwe plek een voor alle betrokkenen aanvaardbare locatie te hebben gevonden. Op 23 januari beantwoorden burgemeester Bijl en de wethouder jeugdbeleid, mevrouw Moote, vragen en opmerkingen van omwonenden en betrokkenen.

Het adres van multifunctioneel centrum De Dobber is Meenthof 46 in Kortenhoef.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
9 gr.
windkr. 5