WIJDEMEERSE WEBKRANT
Henny Roukens
Nederhorst den Berg , wo 13 februari 2008

Afgelopen zondag overleed Henny Roukens. Hij was jarenlang wethouder voor het CDA in Nederhorst den Berg.

ingezonden bericht

In Memoriam Henny Roukens

Iedereen, die op 31 januari aanwezig was op de dorpsavond in het Spiegelhuys in Nederhorst den Berg en Henny op zijn zo eigen bedachtzame wijze hoorde reageren op de bouwplannen van het college, zal daaraan terug gedacht hebben, toen op maandag 11 februari bekend werd dat Henny zondag was overleden.

De schok was groot, het niet willen geloven ook en ongemerkt zie je hem voor je. Hoe hij jarenlang als wethouder voor het CDA met o.a. Ruimtelijke Ordening in zijn portefeuille werkte aan de - toen nog- vele bouwplannen in Nederhorst den Berg, o.a. de Sporthal de Blijk, waarvoor hij de eerste steen metselde en de nieuwbouwwijk die daarop aansluitend in etappes vorm begon te krijgen. Water en mooi moeras moest ervoor worden gedempt, het bekende "Rode Dorp"moest ervoor wijken. De bouw van die wijk ging jarenlang met moeilijke financiële onderhandelingen gepaard. En zelfs toen Henny geen wethouder meer was, was hij de gemeente behulpzaam bij de laatste financiële afhandelingen.

Aan het moeilijke bestemmingsplan van de Horstermeer werd keihard gewerkt, veel bewoners werden erbij betrokken.

In de 80-er jaren leerde ik Henny binnen de fractie van het CDA kennen. Altijd bedachtzaam en ingehouden rustig, alles kon en werd besproken, slechts in een enkel geval was er een ijzeren fractiediscipline.

Je leerde veel van hem, zijn dossierkennis was groot. Geen wonder ook, want meer dan 20 jaar, waarvan 16 jaar als wethouder, was hij het gezicht van de CDA-fractie.

De raad was in die jaren niet makkelijk. Voor alles moest gestreden worden.

Uiteindelijk was dat ook Henny te veel, en in 1990 droeg hij het stokje over. Bij het gezamenlijk afscheid van Henny Roukens en Dick Blok kregen zij beiden de zilveren legpenning van Nederhorst den Berg. Een terecht eerbetoon dat slechts spaarzaam werd uitgereikt.

Henny bleef de politiek en de genomen beslissingen wel altijd volgen, vooral als het om bouwen ging. Veel van zijn opvolgers werden door hem op stukjes voorgeschiedenis geattendeerd. Zo ook tijdens de dorpsavond op 31 januari, toen opnieuw bleek dat zijn dossierkennis nog altijd paraat was.

Voor zijn vrouw Josephine en zijn kinderen is dit onverwachte verlies ongelooflijk groot.

Het CDA gedenkt hem als iemand met grote inzet voor het CDA, maar vooral ook voor het dorp waar hij geboren en getogen is.

Namens het CDA Wijdemeren, Nel Hageman-Berg
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2