WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpsavond Nederhorst
Nederhorst den Berg , vr 1 februari 2008

Gisteren werd in Nederhorst den Berg de dorpsavond gehouden. Naast de nieuwbouw van Overmeer Zuid kwamen tal van andere onderwerpen aan de orde.

De nieuwbouw op de sportvelden (Overmeer Zuid) kreeg ook veel aandacht tijdens de dorpsavond. Het gaat daarbij om 150 woningen, die niet eerder dan in 2010 gebouwd gaan worden. Er kwam kritiek op de samenstelling van de klankbordgroep van burgers die de gemeente betrekt in de ontwikkeling van de plannen. Ook was er kritiek op de prijzen van woningen voor starters. Tweehonderdduizend euro vindt men te duur voor een starter.

Hieronder enkele onderwerpen die aandacht kregen tijdens de avond.

ingezonden berichten
(bron: You FM/Regio TV Wijdemeren)

Bouw ponyweide Nederhorst na de zomer

WIJDEMEREN - De bebouwing van de ponyweide in Nederhorst den Berg start waarschijnlijk na de zomer. Dat zei wethouder Lia Moote tijdens de dorpsavond, afgelopen donderdag in het Nederhorstse Spiegelhuis. Volgens Moote kan er, wanneer er geen bezwaar zal worden afgegeven, in april of mei een bouwvergunning worden afgegeven waarna er na de zomer met bouwen kan worden gestart.

Wijdemeren wil activiteiten De Spot niet stilleggen.

WIJDEMEREN - De door Noord-Holland toegezegde subsidie voor de verbouwing van De Spot is gekoppeld aan een termijn. Binnen een half jaar moet er een vergunning zijn en binnen een jaar moet er met de bouw worden gestart. Volgens Moote kan het moeilijk worden dit binnen de termijn te realiseren:""Dat wordt krap maar je kunt uitstel vragen".

Het college vraagt daarom de inwoners om tips voor een tijdelijke alternatieve lokatie voor De Spot. Dhr Rijs, voorzitter van IJsclub Nederhorst den Berg, biedt ruimte van de ijsclub aan als tijdelijke alternatieve lokatie. Dhr Bijl vindt dat een goed begin en wethouder Moote grijpt het aanbod met beide armen aan: "Het is een begin." Ook het Nera gebouw is genoemd als mogelijke uitwijklocatie. De spot wil snel overleg en weten waar ze terecht kunnen. Het college zal de tips verder onderzoeken en snel van start gaan met de procedures.

Wijdemeren: stranden weg bij Natuurmonumenten.

WIJDEMEREN - De gemeente Wijdemeren wil de stranden in de Spiegelplas overnemen van Natuurmonumenten. Dat zei Burgemeester Bijl op de dorpsavond in Nederhorst den Berg.

Een inwoner attendeerde het college op achterstallig onderhoud van de stranden aan de Spiegelplas. Het college gaf aan hier weinig aan te kunnen doen. In het verleden is de Spiegelplas overgedragen door provincie Noord-Holland aan Natuurmonumenten. Het is de uitdrukkelijke wens van de gemeente om alle strandjes onder te brengen bij de gemeente of het plassenschap. Burgemeester Bijl: "Het onderhoud van deze stranden is meer iets voor een partij met meer ervaring en niet iets voor natuurmonumenten".

Voorlichtingsavond voor particulier natuurbeheer

WIJDEMEREN - Wijdemeren zal een voorlichtingsavond organiseren voor particulier natuurbeheer in de Horstermeerpolder. Er zal deze avond gekeken worden naar de voor particulieren om zelf delen van het natuurbeheer op zich te nemen. Dit om een groot natuurgebied fors aantal hectare te kunnen onderhouden. Op informatieavond komt een deskundige uitleg geven. Het college maakt binnenkort bekend waar en wanneer de avond zal plaatsvinden.

bron
G&E/You FM
foto
---
auteur
div.
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6