WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cellokwartet Amsterdam
Horstermeer, vr 1 februari 2008

Op zondag zeventien februari wordt er in Het Jagthuis een celloconcert gegeven door Cellokwartet Amsterdam.

persbericht

Vier eeuwen muziek door
Cellokwartet Amsterdam in Het Jagthuis

De oudste muziek die zondag 17 februari op het concert zal klinken is van David Funck. Hij schreef in de 17e eeuw muziek voor vier gamba's, die goed gespeeld kan worden door vier cello's. De nieuwste muziek die door het Cellokwartet gespeeld wordt is van Bela Bartok. In de vorige eeuw schreef hij voor piano Roemeense volksdansen. Zes van deze dansen hoort u in een bewerking voor cellokwartet. In de 19e eeuw grepen uitvoerende cellisten zelf naar de pen: Jacques Offenbach componeerde behalve operettes een methode voor cello-duo en werk voor cellokwartet. En Alfredo Piatti - bij cellisten bekend vanwege zijn virtuoze caprices - schreef zijn "Quartettino per violoncelli'.

Eerste solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest Gregor Horsch vormt samen met cellisten Sebastiaan van Eck, Judith Jamin en Pascale Went het Cellokwartet Amsterdam. Al meer dan tien jaar geven zij concerten in binnen- en buitenland. Hun uitvoeringen zijn ook op cd's verschenen.

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. In de pauze wordt bij de thee een huisgebakken koek geserveerd waar de doorgewinterde concertbezoeker inmiddels naar uitkijkt.

Reserveren (16 euro per kaart) kan per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur op zondagmiddag 17 februari.

voor meer informatie: www.jagthuis.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6