WIJDEMEERSE WEBKRANT
Koninginnedag Kortenhoef
Kortenhoef, vr 25 april 2008

Het Oranjecomité Wijdemeren Centrum is er ook dit jaar weer in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen.


Maxima en Willem Alexander bij De Fuik in 2005.

persbericht

PROGRAMMA op 29 april
VIERING KONINGINNEDAG op 30 april
EN DODENHERDENKING 2008

Het Oranjecomité Wijdemeren Centrum is er ook dit jaar weer in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen. Dit jaar beginnen de feestelijkheden rond Koninginnedag al op dinsdagavond 29 april en lopen door tot woensdagavond 30 april.

Dit afwisselende programma-aanbod zou onmogelijk geweest zijn zonder de hulp van talrijke vrijwilligers, verenigingen en bedrijven. Hen willen wij natuurlijk hartelijk danken voor hun steun en medewerking. Om ons financieel te steunen kunt u een vrijwillige bijdrage deponeren in de bus bij de infokraam.

U kunt deze Koninginnedag tot een echt feest maken door de vlag te hijsen en massaal onze activiteiten te bezoeken, zodat het één groot DORPSFEEST wordt.

LAMPIONOPTOCHT OP 29 APRIL:

De activiteiten in het kader van de verjaardag van de koningin starten op dinsdag 29 april met een lampionoptocht voor alle kinderen! De lampionoptocht staat dit jaar in het teken van Koninklijk Oranje. De kinderen die verkleed, binnen dit thema, komen en/of een mooie lampion (in stijl) hebben, maken kans op een prijs!

20.15 uur Verkoop lampionnen bij de Fuik.
20.45 uur Verzamelen voor de lampionoptocht bij de Fuik.
21.00 uur Prijsuitreiking.
21.15 uur Vertrek lampionoptocht. Route: Julianaweg - Kerklaan - Eg. Blocklaan - E. Mooylaan - Ritsemalaan - Vredenburghgaarde - A. Smeerdijkgaarde - langs Oudergaard - Parklaan – Kerklaan – Krabbescheer – Dodaarslaan – Hoflaan - Zuidsingel - Sporthal de Fuik.
21.45 uur Uitreiken lekkers aan alle kinderen.
21.30 uur Live-muziek van de band STARK in de Fuik, u bent na afloop van de lampionnenoptocht dus van harte uitgenodigd om nog in de foyer van de Fuik na te genieten met een hapje en een drankje.
24.00 uur Einde programma.

KONINGINNEDAG 30 APRIL:

Ochtendprogramma:

10.00 uur Kinderen (en ouders) kunnen zich verzamelen op de parkeerplaats bij sporthal “de Fuik”. Ze krijgen hier een ballon voor de ballonnenwedstrijd.

10.20 uur Opening Oranjefeest bij Sporthal “de Fuik” met medewerking van BMOL, hierbij zal ook het startsein gegeven worden om de ballonnen allemaal tegelijk op te laten.

Direct na de ballonnenwedstrijd: kinderspelen en zeskamp:
Kinderspelen voor alle kinderen t/m groep 4 van de basisschool op het plein bij de Fuik. Kaarten voor de kinderspelen worden uitgereikt bij de informatiekraam van het Oranjecomité.

Zeskamp in de Fuik voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 basisschool.
Voor de zeskamp worden flyers met invulstrook uitgereikt op de scholen. Kinderen kunnen zich tot 26 april opgeven via ocwijdemeren@live.nl of het strookje inleveren bij Rowena Westholter op Hoflaan 18. Vergeet niet je leeftijd door te geven! De sporthal mag alleen betreden worden met sportschoenen!
Iedereen (boven de 18 jaar) wordt in Dirk’s Sportcafé verwelkomd met een oranjebittertje.

11.00 uur BMOL brengt aubade bij Huize Brughelen.
12.00 uur Einde kinderspelen en zeskamp.

Middagprogramma:

12.00 uur Oranje vrijmarkt voor kinderen op het plein bij de Fuik.
12.00 uur Concert BMOL voor sporthal De Fuik.
13.30 uur Start Oranjeloop op het trottoir voor de Fuik (Zuidsingel); recreatieve loop voor kinderen (2 km) en volwassenen (4 of 6 km). Het parcours loopt op en rond de Zuidsingel en de Fuik.
14.30 uur Zaalvoetbaltoernooi in de Fuik. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen zich tot 26 april opgeven via ocwijdemeren@live.nl of strookje inleveren bij Rowena Westholter op Hoflaan 18. Geef wel je leeftijd door en, als je op voetbal zit, het team waar je in speelt. De sporthal mag alleen betreden worden met sportschoenen!
15.30 uur Live- muziek in de Fuik. Een afwisselend programma met startende bandjes uit Wijdemeren (New Born en The Fields).
16.30 uur Einde zaalvoetbaltoernooi
20.00 uur Einde activiteiten bij de Fuik.

Regenprogramma:

Wanneer het slecht weer is of dit 29 april wordt voorspeld, is er het volgende regenprogramma:
10.00 uur Uitreiken ballonnen aan kinderen bij de Fuik.
10.20 uur Opening Oranjefeest buiten bij de Fuik
Kinderspelen/ poppenkast/ zeskamp in de Fuik.
12.00 uur Einde kinderspelen/ zeskamp.
12.30 uur Concert BMOL in de Fuik.
13.45 uur Vrijmarkt in de Fuik (Voetbal wordt afgelast).
15.30 uur Muziek in de foyer/zaal

HET PROGRAMMA OP DEZE DAG WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Albert Heijn De Meenthof Kortenhoef
Berestein, de verfijnde keuken in 's-Graveland.
Huart Makelaardij O.G.

En:

Drukkerij Dunnebier, Dirk’s sportcafé, Delville Zn., Rabobank, Boekel Catering, autobedrijf Doesburg, H.Wingelaar schoonheidssalon, Schoonmaakbedrijf Bram & van Houten, Creative Touch, Textielreininging “de Gooise Vaart”, De Krakeelakker B.V., Fontaine uitgevers, Arjan Schouwstra en vader, Eldeco B.V., Super de Boer Kempers, H & K verbouwingen, Installatiebureau Stam en vader, DA Drogisterij Verbruggen, ’s Gravelandse Apotheek, Coffee Line den Hertog, Luschen Stucadoorsbedrijf, M/G Timmerbedrijf, SKS sneltransport, Smallenburg schilderwerken, Schuur adviesburo in verzekeringszaken, Seapower, Splinters Bouwbedrijf BV, Hoveniersbedrijf Wouter Spaan, Boekhandel CW’76, Swanneblom Scheepstechniek, Fine roeiboten en kanoverhuur, Autorijschool Marian Nelis, Birkhoff B.V., Timmerbedrijf Stein, Klus en onderhoudsbedrijf Dirk Brouwer, Jachthaven Maarten Fokke, Jachthaven de Zuwe en Lobelia.

WIJ DANKEN ALLE SPONSORS VOOR HUN BIJDRAGE!

DODENHERDENKING 4 MEI

Op de avond van 4 mei herdenken wij in het bijzonder de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij nodigen alle burgers, jong en oud uit deze herdenking bij te wonen. Deze herdenking vindt plaats in de van Heumenhof. Wij verzoeken de bewoners, zo mogelijk, hun auto’s buiten de hof te parkeren.

18.00 uur Wij verzoeken u als eerbetoon aan al onze gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de vlag halfstok te hangen.

19.10 uur Vertrek “Stille tocht” vanaf de Wilhelminahof naar het herdenkingsmonument bij de van Heumenhof.

19.30 uur Bij het monument voor de gevallenen bij de van Heumenhof hebben leden van de Scoutinggroep “Klaas Toxopeus” een erewacht gevormd en brengt muziekvereniging “Amicitia” muziek ten gehore. Er zal gesproken worden over oorlog en vrede, onderdrukking en vrijheid in relatie tot het verleden en het heden. Het thema dit jaar is: "Solidariteit, de ruggengraat van vrijheid"
Kinderen uit Ankeveen zullen (zelfgemaakte) gedichten voorlezen.

19.55 Kranslegging door leden van het gemeentebestuur van Wijdemeren, gevolgd door afvaardigingen van de Oranjecomités van Ankeveen en Wijdemeren Centrum.

19.59 The Last Post door trompettist van “Amicitia”
20.00 Twee minuten stilte.
20.02 Wilhelmus door “Amicitia”
Hierna kunnen afgevaardigden van verenigingen, politiek, scholen en andere organisaties en de burgerij bloemen leggen bij het monument.
Na 20.05 De aanwezigen worden verzocht om bij het verlaten van het terrein achter de organisatie aan de route langs het monument te maken.

bron
persbericht
foto
OCW
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2