WIJDEMEERSE WEBKRANT
Steun voor Dorpsplein
Kortenhoef, za 19 april 2008

Ties Hagen sprak in namens het actiecomité dat ijvert voor de realisatie van een Dorpsplein op de Parklaan in Kortenhoef. Hij kreeg steun van de raad.


Ties Hagen

Ben Steenvoorden

Oud-wethouder Ties Hagen nam weer even plaats achter de collegetafel. Dit keer om in te spreken over het Dorpsplein in Kortenhoef. Hij was zeer teleurgesteld over de reactie in een brief van het college. Ondanks het eerder betoonde enthousiasme voor het plan hield het college de boot af op grond van een formaliteit om geld beschikbaar te stellen voor het maken van een eerste plan. Het beriep zich op het feit dat het hier om een "burgerinitiatief" gaat en dat kennen we niet in Wijdemeren. Helaas pindakaas. Hagen was niet voor één gat te vangen. Hij wees erop dat PvdA raadslid Ben Steenvoorden het plan gepresenteerd had en er dus op grond van de gemeentewet ook een raadsinitiatief van kon maken, waarna het college er niet meer aan voorbij kon gaan.

Van de raad kreeg bij bijval. Alle fracties hadden min of meer kritiek op de opstelling van het college zoals verwoord in de brief. Men wilde niet meteen halsoverkop grote dure plannen maken, maar een eenvoudig onderzoek met een kostenraming werd door alle fracties van harte gesteund.

Wethouder Wim Neef wees erop dat de raad in dat geval geld moest vrijmaken voor de plannen en daar dekking voor zoeken in de begroting. Hoe en wanneer dat gaat gebeuren was nog niet geheel duidelijk, maar de steun van de raad was overduidelijk.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4