WIJDEMEERSE WEBKRANT
Prisma Strijktrio in Jagthuis
plaats, dag 1 april 2008

Op zondagmiddag 27 april zal het Prisma Strijktrio een concert geven met werken uit het hoge noorden in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Prisma Strijktrio presenteert "De horizon van Helsinki" in Het Jagthuis

Op zondagmiddag 27 april zal het Prisma Strijktrio een concert geven met werken uit het hoge noorden.

Zo is het strijktrio van de Rus Nicolai Amani een echte ontdekking, gecomponeerd voor de Sint Petersburgse kamermuzieksoirees op de vrijdagavond. De Suite van de Fin Jean Sibelius is een vertrouwd werk voor elke strijktrio-liefhebber. Het is één van de eerste werken waarin het karakteristieke klankkleurgebruik van de componist tot uiting komt. De Noor Johann Halvorsen maakte van een klavecimbel-passacaglia van Händel een uiterst virtuose bewerking voor viool en altviool, beroemd geworden door uitvoeringen van Heifetz en Primrose. Met een gloednieuwe versie voor strijktrio sluit Prisma het programma in Het Jagthuis in duizelingwekkende vaart af.

Daarbij deelt Prisma zijn luisteraars en passant 'cadeautjes' uit: kleine muzikale intermezzo's die ontroeren, illustreren en het gehoor prikkelen. Ze worden, zoals het hele programma, op het concert mondeling aangekondigd en toegelicht. Het Prisma Strijktrio wordt gevormd door violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner.

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die on ge veer een uur duurt. In de pauze wordt bij de thee een huisgebakken koek geserveerd waar de doorgewinterde concertbezoeker inmiddels naar uitkijkt. Reserveren (16 euro per kaart) kan per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur op zondagmiddag 27 april.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2