WIJDEMEERSE WEBKRANT
Minister steunt GS NH
Loosdrecht, do 13 september 2007

Gerda Verburg, de minister van LNV, zond een brief aan Wijdemeren waarin zij steun uitspreekt voor het provinciale verdiepingenplan.

GS verplichtten Wijdemeren met een aanwijzing om mee te werken aan de wijziging van het bestemmingsplan, die nodig is voor de uitvoering van het verdiepingenplan in de Loosdrechtse Plassen. Wijdemeren zond daarop ook een brief aan de minister om de bezwaren kenbaar te maken en haar te vragen om GS te laten stoppen met de aanwijzing.

In een brief van 13 augustus antwoordt de minister dat de Milieu Effect Rapportage (MER) over het verdiepingenplan in maart heeft plaatsgevonden. De commissie voor de MER concludeert dat het aanleggen van verdiepingen, zoals bepleit door Noord-Holland, de meest effectieve manier is om doorzicht en waterkwaliteit van de Loosdrechtse Plassen te herstellen. Volgens de commissie bestaat er geen gevaar voor de stabiliteit van de oevers.

Groen licht uit Den Haag

Minister Verburg eindigt haar biref aan het college met: "Gezien het bovenstaande deel ik uw zorg omtrent de Loosdrechtse Plassen en de beoogde verdiepingsaanpassingen niet. Er is voor mij dan ook geen aanleiding om te interveniëren in de procedure met betrekking tot het vaststellen van het bestemmingsplan."

Dossier Verdiepingen

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2