WIJDEMEERSE WEBKRANT
Make a Difference Day
Loosdrecht, ma 29 oktober 2007

Tijdens de derde Make a Difference Day op zaterdag 3 november zijn CDA-ers van 9.00 - 13.00 uur actief in de Beukenhof in Loosdrecht.

persbericht

CDA Wijdemeren

CDA Wijdemeren in Loosdrecht op derde Make a Difference Day
Ook tweede kamerlid Maarten Haverkamp naar de Beukenhof in Loosdrecht

Tijdens de derde Make a Difference Day op zaterdag 3 november zijn de CDA-ers van 9.00 - 13.00 uur actief in de Beukenhof in Loosdrecht. Naast de lokale politici zal ook 2 e kamerlid Maarten Haverkamp zijn handen uit de mouwen steken.

Bij de afdelingen Sleutelbloem (revalidatie), Zonnebloem (palliatieve en terminale zorg) en Vlindertuin ZO (psychogeriatrische zorg) gaan ze helpen bij de vrijwilligerswerkzaamheden zoals: ontbijttafels afruimen, serveren van koffie en thee, gesprekjes en spelletjes in de huiskamer, voorlezen van de krant, wandelen bij mooi weer met cliënten die dit willen en uitserveren van de warme maaltijd.

CDA-Wijdemeren voor de derde keer van de partij

Make a Difference Day (MADD) wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. In 2006 zetten ruim 37.000 vrijwilligers en VIPS (waaronder diverse leden van de Koninklijke familie en de regering) zich in bij één van de bijna 1300 projecten.

Vanaf de start in 2005 doet het CDA Wijdemeren mee met Make a Differende Day om het belang van het vele vrijwilligerswerk in de dorpen nog eens te onderstrepen en actief te ondersteunen. Vrijwilligerswerk is het cement van de samenleving en die samenleving maken we samen.

Daarom ondersteunt het CDA het verenigingsleven en al die andere vrijwilligers die zich op vele terreinen in Wijdemeren inzetten. Tijdens de MADD-dagen willen wij de vrijwilligers extra in het zonnetje zetten door de handen uit de mouwen te steken bij een van de vrijwilligersklussen.

Tijdens de Make a Difference Day in 2005, waren de CDA-ers op verschillende locaties present om vrijwilligers te ondersteunen en daarmee hun waardering te tonen. In alle vroegte werd meegeholpen bij het opbouwen van de Ankeveense markt. Vervolgens ging het naar de vrijwilligers van de kerststallententoonstelling in Ankeveen om later door te gaan naar Kortenhoef. Daar werden de vrijwilligers van Oudergaard geholpen bij het koffie schenken. Tenslotte werden de vrijwilligers van de Buurbus en de Bibliotheek in Loosdrecht bezocht.

In 2006 werden de vrijwilligers van speeltuinvereniging De Eekhoorn in Kortenhoef geholpen bij de winterklus die wat grootschaliger was dan normaal. Een fikse klus voor de CDA-ers die heel wat andere spieren gebruikten dan ze normaal gewend zijn. Met het prachtige weer en een zonnetje op de bol, bleef de stemming er - ondanks de zware klussen - goed in.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
lichte regen
10 gr.
windkr. 2