WIJDEMEERSE WEBKRANT
Castor en Pollux van start
's-Graveland, do 29 november 2007

Een jaar geleden startte de verkoop van de zeer luxe appartementen op het Plutoterrein in 's-Graveland. Op 13 december wordt gestart met de bouw.

Er zijn pas vier van de veertien geplande appartementen van een miljoen euro per stuk verkocht. Voor ING Vastgoed is dat voldoende om op 13 december feestelijk te starten met de bouw van de twee appartementencomplexen die de naam Castor en Pollux krijgen. Op die dag zal wethouder Wim Neef de eerste damwand slaan om aan te geven dat de bouw begonnen is.


Artists impression van de twee appartementencomplexen. (Bron: ING Vastgoed)

De projectontwikkelaar heeft er alle vertrouwen in dat de dure appartementen verkocht zullen worden. De doelgroep, de rijkere oudere, koopt gemakkelijker als de woning er staat en te bekijken is, dan van tekening.

Lange voorgeschiedenis

De bouw heeft een jarenlange voorgeschiedenis, die begon midden jaren negentig van de vorige eeuw. In de voormalige gemeente 's-Graveland was de verkoop van het Plutoterrein onderdeel van het z.g. gebouwenplan. Met de opbrengst wilde de gemeente tal van gebouwen opknappen, nieuw bouwen en verplaatsen. Omdat er met ING Vastgoed was afgesproken dat het geld pas betaald zou worden op het moment dat er een bouwvergunning was afgegeven, liep die betaling jaren vertraging op. ING Vastgoed vroeg geen bouwvergunning aan en betaalde dus niet. Het gebouwenplan begon tekenen van verval te vertonen in januari 2004 en stortte in december 2004 als een kaartenhuis in elkaar. Uiteindelijk besloot de gemeente Wijdemeren om de renovatie of vervanging van een aantal verenigingsgebouwen zelf voor te financieren in afwachting van de betaling door ING Vastgoed. Die betaling heeft inmidddels plaatsgevonden.

Op 14 september 2005 werd het plan gepresenteerd aan de bevolking. Vorig jaar maakten de gemeente en ING Vastgoed in een gezamenlijk persbericht bekend dat de verkoop van de appartementen zou starten.

bron
G&E
foto
ING Vastgoed
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4