WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kerstmarkt in Ankeveen
Ankeveen, ma 26 november 2007

Om helemaal in de kerststemming te komen organiseert Bruisend Ankeveen op zaterdag 15 december een kerstmarkt op het parkeerterrein naast de RK Kerk.

ingezonden bericht

Kerstmarkt in Ankeveen

Om helemaal in de kerststemming te komen organiseert Bruisend Ankeveen op zaterdag 15 december een kerstmarkt op het parkeerterrein naast de RK Kerk.

Ondernemers, maar ook particulieren of verenigingen, kunnen zich aanmelden voor deze markt en een kraam huren. De markt zal feestelijk worden aangekleed, o.a. met een grote kerstboom. Er zal kerstmuziek worden gedraaid, en er zal een podium zijn waar het koor de Mellobiez uit Nederhorst den Berg zal optreden. In de koffie tent zal ook glühwein worden geschonken. De Kerstman zal ook van de partij zijn, en als de wind gunstig staat zullen er vuurkorven branden. Kortom, het wordt weer de moeite waard !

Oproep Kerststal tentoonstelling

Evenals twee jaar geleden organiseert Bruisend Ankeveen een tentoonstelling van kerststallen in de RK Martinuskerk. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 15 en zondag 16 december. Mensen uit de gehele regio worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Alle soorten stallen van groot tot klein zijn welkom. En niet alleen volwassenen, ook de kinderen van de basisschool mogen een (zelfgemaakte) stal inleveren. Vanzelfsprekend zijn aan deelname geen kosten verbonden. Wel stelt de organisatie het op prijs als men zelf de meegebrachte stal of kerstgroep komt plaatsen of etaleren. Voor de miniatuurkerststallen zijn vitrines aanwezig.

Voor de bezoekers is het aardig om bij elke stal wat van de historie te kunnen lezen. Denk daarbij aan: wat voor soort stal of groep is het, uit welk jaar, van wat voor materiaal gemaakt, uit welk land afkomstig, op welke manier eigendom geworden, etc. Er zullen formuliertjes komen waar u deze informatie op kwijt kunt.

Aanmeldingen en nadere informatie over beide evenementen is te verkrijgen bij Tiny Beemsterboer (035 - 656 1507) en Antoon Keetelaar (035 - 656 0341).

Bruisend Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 4