WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sint in Ankeveen
Ankeveen, zo 25 november 2007

Zoals elk jaar kwam de Sint aan met de boot bij de ijsbaan in Ankeveen. Jong en oud verwelkomden hem met Sinterklaasliedjes en een hoop gejuich.

ingezonden bericht

Groot spektakel tijdens Sinterklaasintocht Ankeveen
Wind neemt verlanglijstjes mee.

Wat een spektakel was het gisteren in Ankeveen! Zoals elk jaar kwam ik aan met de boot bij de ijsbaan. Jong en oud verwelkomden mij met Sinterklaasliedjes en een hoop gejuich.

Terwijl de Burgemeester mij persoonlijk welkom heette, vertelt de Hoofdpiet mij dat hij alle verlanglijstjes van de kinderen kwijt was geraakt! Hier hadden de kinderen zo hard aan gewerkt op school.

Piet dacht slim te zijn door ze op een grote verlanglijst te plakken om ze zo niet kwijt te raken. Maar helaas. dit was dus niet zo goed plan. Gelukkig zagen de oplettende kinderen en ouders iets uit de kerktoren hangen. Het was de verlanglijst. Een Piet ging gelijk naar boven om de lijst uit de toren te laten zakken. Maar er stond zoveel wind en deze blies de verlanglijst langs de toren over het dak van de kerk. Maar de Piet hield vol en liet beetje bij beetje de verlanglijst zakken. Na horten en stoten en onder veel gejuich kwam de verlanglijst uiteindelijk in 3 stukken naar beneden en kon ik deze alsnog in ontvangst nemen.

Ook mijn verlanglijstje was op de grote verlanglijst terechtgekomen. Ik had één grote wens: een nieuwe staf compleet met knop, want die was ik vorig jaar in Ankeveen verloren. Tot mijn verassing mocht ik van de Bakkerie een nieuwe staf in ontvangst nemen. Ik zal er zuinig op zijn!

Natuurlijk was er aansluitend nog een mega-giga-leuk-Sinterklaasfeest in het Wapen van Ankeveen. We werden getrakteerd op een optreden van Lou en Ko die allemaal kunstjes deden en ook konden toveren. Het was weer een heel gezellige middag en zoals elk jaar weer een intocht om nooit te vergeten!


Burgemeester Don Bijl verwelkomt Sinterklaas in Ankeveen.

De Sinterklaasintocht werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door het Wapen van Ankeveen, Hoveniersbedrijf Gé Leurs, Horstemeer Interieurgroep, De Bakkerie en Harrit Automatiseringen.

Tot volgend jaar!

De Sint en zijn Pieten
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
6 gr.
windkr. 6