WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie Will Kellermann
Kortenhoef, ma 26 november 2007

Op Zondag 2 december 2007 wordt in het atelier van Will Kellermann aan de Zuwe in Kortenhoef een expositie gehouden van sieraden en schilderijen.

persbericht

Expositie AVE design en Will Kellermann

Deze gecombineerde tentoonstelling is te zien op Zondag 2 december 2007 in het atelier van Will Kellermann aan de Zuwe in Kortenhoef.

AVE Design

Twee dynamische vrouwen, Annemiek van Es en Pascale Piket, hebben het roer omgegooid. AVE Design heeft als doel creativiteit en commercie te combineren met projecten die gericht zijn op inkomens- en educatieverbetering in ontwikkelingslanden. Het concept is het trainen van vrouwen om exclusieve sieraden te maken met lokale materialen, geschikt voor de Europese markt. Het doel is dat deze vrouwen uiteindelijk zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.


AVE Design

Will Kellermann

Inmiddels zijn er elf vrouwen in Bahia-Brazilie opgeleid om een gedeelte van de AVE collecties, gemaakt van natuurlijke materialen zoals edelstenen, parels, schelpen en pitten, te maken. De sieraden worden geknoopt met draden van gerecyclede autobanden. Naast een eerlijk salaris, de mogelijkheid thuis te werken en plezier in hun werk, verdienen zij per gemaakt exemplaar een percentage. De vrouwen zijn zo enthousiast, dat zij zelfs met eigen ontwerpen komen. Daarnaast heeft AVE een educatieproject opgestart in Bahia, waar Engelse lessen worden gegeven aan jongeren, die zo meer kans hebben op een baan in de opkomende toeristische sector.

Will Kellermann

Vrouwen zijn een vaak terugkerend motief in de schilderijen van de Kortenhoefse Kunstenares Will Kellermann. Vrouwen uit verschillende werelddelen, vrouwen en hun emoties. Geheimzinnige donkere vrouwen uit Afrika, peinzend, soms lachend en fier. Japanse geisha’s, veelal mystiek, soms gelaten onder hun lot, een Braziliaanse schoonheid vol zelfvertrouwen, vrouwen die ver weg van hier wenen om hun dierbaren en hun verscheurd land. Maar ook zij die dreigde te verdrinken maar door eigen kracht weer boven kwam drijven.
In haar schilderijen verbeeldt Kellermann de natuurlijkheid van de vrouw. Alma mater, de moeder der moeders, de ziel van alles. Vogels en vlinders horen volgens de schilderes bij vrouwen als hun symbool van vrijheid. De vrije vrouw, die kan vliegen, die ook de kunst van het vlinderen verstaat. De vrouw die zoveel vrouw is, dat geen man er omheen kan. Dit thema is boeiend, want veel vrouwen weten al dan niet hoe het voelt om jezelf als vrouw, huisvrouw, moeder en echtgenote los te maken van het traditionele beeld van de vrouw. Het is niet zozeer het aloude emancipatoire gedoe, waarin juist die èchte vrouwelijkheid soms dreigde te verdrinken, maar vooral de kracht van de super vrouwelijkheid die de vrijheid creëert. Dit proces, deze totale bevrijding, deze losmaking uit de ouderwetse keurslijven met enge regels en wetten waarin de vrouw gekluisterd wordt, dit moeten nog vele vrouwen in de hele wereld doormaken. Ik probeer hen een spiegel voor te houden; kijk, de vrouw is mooi en sterk en onafhankelijk. Kijk! De vrouw is de schoonheid van natuur, de blijheid van vrijheid.

Deze gecombineerde tentoonstelling is te zien op Zondag 2 December 2007. U bent van harte welkom van 11.00 uur tot 18.00 uur bij Atelier Will Kellermann, Zuwe 22B (nabij Jachthaven de Zuwe) te Kortenhoef. Tel 035-6561738
website www.willkellermann.com

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 4