WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ruud Buys vertrekt NIET
Loosdrecht, zo 11 november 2007

Het afgelopen weekeinde stond op TV Wijdemeren het bericht dat Ruud Buys de raad in februari zal verlaten. Dat blijkt een canard.


Ruud Buys (VVD)

Update 12-11-2007 9.48: Ruud Buys liet ons weten dat het bericht op TV Wijdemeren niet klopt. Hij is niet voornemens om de raad te verlaten.

Hieronder de strekking van het foute bericht (de canard) dat op TV Wijdemeren (You FM), te lezen was:

Ruud Buys, raadslid voor de VVD sinds de verkiezingen van vorig jaar, heeft in een interview met You FM verklaard dat hij hoogstwaarschijnlijk in februari van volgend jaar naar het buitenland zal vertrekken voor zakendoeleinden. Het gevolg zal zijn dat zijn raadszetel vacant wordt. Bij de verkiezingen van maart vorig jaar werd Ruud Buys met voorkeursstemmen in de Wijdemeerse raad gekozen, nadat hij een eigen campagne had gevoerd. Ruud Buys was eerder raadslid voor de VVD in de raad van Loosdrecht voor de herindeling.

Eerste opvolger

De eerstvolgende op de lijst van de VVD is Martin Vuyk uit de Horstermeer, die nu fractieassistent is. Bij een vertrek van Buys zal hem gevraagd worden om diens zetel in te nemen. Vuyk wordt gevolgd door Bob Colijn uit Kortenhoef op plaats 8, die gevraagd zal worden als Vuyk niet tot de raad kan of wil toetreden.

SV Loosdrecht

Gisteren nam de SV Loosdrecht afscheid van Ruud Buys, waarvoor hij een flink aantal jaren zeer actief was, o.a. voor het verkrijgen van het kunstgrasveld.

bron
You FM
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en regen
8 gr.
windkr. 5