Rik Jungmann

---

VVD Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De complete VVD-Lijst

Wijdemeren, 3 december 2005

De VVD komt met een kandidatenlijst waarin sterk verjongd is op de verkiesbare plaatsen. Een mix van ervaring en jong talent gaat de fractie bevolken.

Update 3-12-2005, 16.18: In de aangeleverde tekst was de plaats van Ernst Kasteleijn abusievelijk fout aangegeven. Dit is gecorrigeerd.

Update 3-12-2005, 21.34: De woonplaatsen zijn toegevoegd aan de eerste acht kandidaten.

Perbericht

De VVD afdeling Wijdemeren heeft een lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen samengesteld met oude en nieuwe, jonge en minder jonge, kandidaten, mannen en vrouwen uit de verschillende dorpen.

Op 14 november jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van de VVD afdeling Wijdemeren haar kandidatenlijst vastgesteld voor de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2006. Dit was het eind- en tevens hoogtepunt van een lang proces dat begon met het samenstellen van een groslijst, voor die iedereen kandidaten kan aanmelden - en kandidaten zich ook zelf kunnen aanmelden.

Alle kandidaten die een verkiesbare plaats ambiëren, voerden een uitvoerig gesprek met de kandidaatstellingscommissie. Deze commissie bracht advies uit aan het bestuur van de afdeling. Het bestuur volgde het advies en legde de voorlopige kandidatenlijst voor aan de Algemene Ledenvergadering. Tijdens die ALV kregen kandidaten de gelegenheid zich aan de leden te presenteren, maar waren niet aanwezig bij de daarop volgende discussie en stemming. Rond middernacht was het zover: de lijst was vastgesteld en ziet er als volgt uit:

  1. Els Kruijt, Kortenhoef
  2. Wim Lorjé, Nederhorst den Berg
  3. Michiel van Balen, Breukeleveen
  4. Leonique Krätzschmar, Loosdrecht
  5. Joep Frijdal, 's-Graveland
  6. Rudolf Buijs, Loosdrecht
  7. Martin Vuyk, Nederhorst den Berg
  8. Bob Colijn, Kortenhoef
  9. Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn, Loosdrecht
  10. Sieta Vermeulen
  11. Pascal Falkmann
  12. Friso van Voorthuizen
  13. Jan Kruiskamp, Kortenhoef
  14. Hanneke Staat-Pott, Kortenhoef
  15. Jack den Ouden
  16. Tjitske van Emden, Nederhorst den Berg
  17. Huib Tijssens
  18. Mary Huisman-Bakker
  19. Jan Siemons, Loosdrecht

Het bestuur van de afdeling is bijzonder verheugd met deze lijst die de diversiteit van de VVD goed weerspiegelt. "Met Els en Wim hebben we twee zeer ervaren raadsleden op de eerste plaatsen, gevolgd door twee nieuwe kandidaten, Michiel en Leonique die met hun ruime ervaringen buiten de politiek een frisse, zuiverende wind door de raad zullen laten waaien." zegt voorzitter Robby Israel.

"Joep Frijdal en Ruud Buijs zijn voorbeelden van een ander soort diversiteit: de één nieuw in onze mooie gemeente, de ander sinds mensenheugenis actief in Loosdrecht. Samen met Martin Vuyk uit Nederhorst en Bob Colijn uit Kortenhoef zullen deze 8 lieden een sterke gemeenteraadsfractie vormen - indien de kiezer ons die gelegenheid geeft. Ook zijn we trots op een aantal vooraanstaande VVD'ers uit deze gemeente die hun naam aan deze lijst willen verbinden als lijstduwers."

advertentie

De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht