Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Neef: Pleidooi voor Ter Sype

Loosdrecht, 3 december 2005

Wethouder Wim Neef houdt vandaag in de Gooi opnieuw een pleidooi voor de bouw van de nieuwbouwwijk Ter Sype in Loosdrecht, waar Hilversum voor dwars ligt.

De politiek faalt!

Aanleiding voor de oproep van de Wijdemeerse wethouder was de enquête die de G&E afgelopen week hield over woningbouw in de regio. De stelling was "De politiek faalt bij het wegwerken van de woningnood." Daarmee bleek 80% van de respondenten het eens. Ee enorme meerderheid die daarmee de besluiteloosheid van de regionale en provinciale politiek aan de kaak stelt.


Wethouder Wim Neef (CDA)

Neef vindt dat de provincie Noord-Holland het gemeentebestuur van Hilversum onder druk moet zetten om mee te werken aan de bouw van de woonwijk Ter Sype in Loosdrecht. Die wijk, ter grootte van vijf- tot zeshonderd woningen is op papier compleet klaar om morgen met de bouw te kunnen starten.

Hilversum ligt dwars

Het probleem dat echter al enkele jaren speelt, is dat voor de bouw van de woonwijk een landingsbaan van vliegveld Hilversum iets gedraaid moet worden om het geluidsniveau in de nieuwe wijk onder de wettelijke normen te brengen. Aan die draaiing wil de gemeente Hilversum niet meewerken omdat men daar bang is dat Hilversum Zuid meer geluid van het vliegveld zal krijgen. Nu. zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen ligt de kwestie in Hilversum nog wat gevoeliger. Eerder dit jaar zond Hilversum een brief aan de staatssecretaris waarin massief bezwaar tegen de draaiing ten behoeve van het bouwplan werd aangetekend. Ook de provincie Utrecht is trouwens geen voorstander van de draaiing, waarmee ook die provincie de woningbouw tegenhoudt.

Steun van Noord-Holland?

Neef hoopt op steun van de provincie Noord-Holland om druk op Hilversum uit te oefenen ten behoeve van Ter Sype. Ook hoopt hij dat er tenminste in het gewest overeenstemming bereikt kan worden over de noodzaak om nieuwbouw te plegen. Die steun van de provincie en het gewest zou de staatssecretaris moeten overreden om mee te werken aan de draaiing van de startbaan, om zo nieuwbouw mogelijk te maken.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 7 Naar volgende bericht