WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wapengekletter Overheden
Loosdrecht, do 29 maart 2007

GS van Noord-Holland besloten woensdag om Wijdemeren te dwingen mee te werken aan het herstelplan. Wijdemeren voorspelt een lange weg.


Bijl: Het klnkt stoer, maar er is geen draagvlak.

In de G&E van vandaag voorspelt burgemeester Don Bijl dat de provincie een lange weg te gaan heeft om het doel van het besluit van afgelopen dinsdag, uitvoering van het verdiepingenplan voor de Loosdrechtse Plassen, te realiseren.

Grimmiger

De strijd tussen de provincie en de gemeente over het plan wordt grimmiger. Burgemeester Don Bijl spreekt inmiddels al van "een soort prestigeobject". "Wat de provincie zegt klinkt allemaal heel stoer, maar wij kijken naar zorgvuldigheid en draagvlak." :aldus Bijl. De aanwijzing door de provincie noemt hij een "paardenmiddel".

Burgemeester Bijl verwacht dat de door de provincie ingezette route zeer langdurig wordt. Hij wijst erop dat er grond en water onteigend moet worden van particulieren, van de gemeente en van het Plassenschap. Daarnaast ziet hij ook een probleem bij de afvoer van de bagger en het zand, omdat de gemeente Loenen geen medewerking wil geven.

Burgemeester Bijl pleit ervoor dat de provincie ook het alternatieve plan van Ballast Nedam (BaVoG) gaat onderzoeken om te voorkomen dat onomkeerbare ingrepen in de plassen worden uitgevoerd.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 3