WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lentekriebels slaan toe
Wijdemeren, di 27 maart 2007

Actie Lentekriebels van de GAD: bij inlevering van KCA krijgt u van de GAD een zakje zonnebloemzaad. En Tialda Hoogeveen schreef een boek 'Lentekriebels'.

De Lentekriebels slaan flink toe. De GAD houdt een actie met de naam Lentekriebels.

In de G&E van vandaag staat een groot stuk met foto van Tialda Hoogeveen uit Kortenhoef, die bij Natuurmonumenten werkt. Zij schreef een kinderboek met de titel Lentekriebels over de voortplanting van dieren.

persbericht

GAD heeft lentekriebels

De zomertijd is ingegaan, de lammetjes dartelen door de wei, kortom: de lente is begonnen! De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst wil dit graag vieren met een lente-actie in de maanden april en mei.

Iedereen die het Afvalinfopunt in de maanden april en mei bezoekt om KCA (Klein Chemisch Afval) in te leveren of die informatie wil, krijgt een zakje met zonnebloemzaden. De zaden kunnen vanaf april tot begin juni worden geplant en bloeien - afhankelijk van de zaaidatum - van juni tot oktober.

Theda Schut , voorlichtster van de GAD: "De zonnebloem is door de GAD "geadopteerd" als mascotte. Hij staat op bijna al onze inzamelvoertuigen en ook op het meeste foldermateriaal. Het is namelijk niet alleen een mooie plant om naar te kijken, het is ook nog eens een heel nuttige plant. De zaden leveren immers olie en voedsel en van de plant zelf kan compost worden gemaakt. Kortom, hij is volledig recyclebaar en dat zien we graag bij de GAD."

De lente-actie start op dinsdag 3 april  in Huizen, Monnickskamp, winkelcentrum Oostermeent van 9.00 tot 12.00 uur.

Kijk op www.gad.nl voor de standplaatsen van het Afvalinfopunt bij u in de buurt.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
17 gr.
windkr. 3