WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht is ook Wijdemeren
Kortenhoef, ma 29 januari 2007

Bob de Graaff uit Kortenhoef stuurde, samen met een aantal anderen een open brief aan wethouder Lia Moote naar alle lokale media. De Nieuwsster plaatste die niet.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

IS DE VREELANDSEWEG HET IJZEREN GORDIJN?

De meeste media besteden landelijk in positieve zin aandacht aan de integratie van vreemde culturen. Dat is goed want de instroom van 'vreemdelingen' is een feit, dat niet valt te ontkennen. Integratie is een moeizaam proces; het begint met het tonen van belangstelling voor elkaar en door de inbreng van de media kan dit vereenvoudigd en versneld worden.

Bij de samenvoeging van de gemeenten 's-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht zijn eveneens verschillende culturen bijeen gebracht. Men kan er voor of tegen zijn..er is nu eenmaal een Wijdemeren en 't is niet terug te draaien. Iedere ex-gemeente heeft zijn eigen weekkrant, waarin de burgers op de hoogte worden gebracht wat er in de woonkernen is gebeurd.

Men zou verwachten dat na de eenwording de afzonderlijke redacties een wijde blik hebben gekregen en de lezers ook informeert over gebeurtenissen in de andere kernen. De 'Wie Wat Waar' en 'De Brug' hebben elkaar al gevonden; dat is vrij gemakkelijk geweest, omdat ze in hetzelfde bedrijf worden gedrukt. De 'NieuwsSter' daarentegen is een puur Loosdrechtse aangelegenheid met een aparte redactie. Dat is te merken, want in grote lijnen worden slechts Loosdrechtse onderwerpen behandeld. En dat is jammer: het lijkt erop of achter de Vreelandseweg een andere wereld begint, die zelden iets van de overkant weet, terwijl er bij de twee bruggen over het Hilversums Kanaal even zoveel checkpoints bestaan, waar men - indien de lichten op groen staan - eenvoudig kan oversteken om te weten te komen wat er zich daar afspeelt.

De beroering die is ontstaan door de schorsing van 'Meester Willem' was niet alleen een Kortenhoefse aangelegenheid, maar een algemene Wijdemeerse affaire. De open brief aan Wethouder mevr. Moote ( een Loosdrechtse ) is helaas niet door de NieuwsSter gepubliceerd - wel door de twee andere bladen - waarschijnlijk omdat de redactie dit voor Loosdrechters oninteressant vond. En dat is eigenlijk wel wat MEER dan jammer, want Wijdemeren houdt, gezien vanuit Loosdrecht, niet op bij de Vreelandseweg, maar gaat door tot aan de Loodijk, de Hollandse Kade, ja zelfs tot aan de Vecht. Het zou prettig zijn als de redactie daar in de toekomst rekening mee zou houden om de integratie te bevorderen.

Bob de Graaff
Kortenhoef.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief