WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht wint na Penalties
Loosdrecht, zo 14 januari 2007

In een bloedstollende wedstrijd wist Loosdrecht gisteren op het eind, na de zesde penaltyronde, te winnen van GVVV.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden bericht

Loosdrecht stunt in beker

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag voor een geweldige stunt gezorgd door in de beker van het hoog in de hoofdklasse acterende GVVV te winnen. Deze overwinning kwam tot stand middels penalty's nadat in de reguliere speeltijd een 1-1 stand op het scorebord stond. Een geweldige opsteker voor de ploeg die het de afgelopen tijd niet makkelijk heeft gehad.

Na de winst in de dramatisch slechte wedstrijd tegen Fortitudo voor de beker was Loosdrecht middels loting gekoppeld aan het zeer sterk draaiende GVVV. Loosdrecht draait in de eigen competitie slecht en de kans op een positief resultaat werd daarom bij voorbaat al als niet al te hoog ingeschat. Daarnaast had het team ook nog eens met een reeks van blessures te maken en had het grootste gedeelte van de selectie ook nog eens slechts een enkele training afgewerkt. Daarentegen blijft het een bekertoernooi en zijn verrassingen geen uitzondering. Vanaf minuut één zat Loosdrecht eigenlijk gelijk goed in de wedstrijd, de organisatie stond en bij vlagen voetbalde Loosdrecht zijn partijtje aardig mee. Uiteindelijk was het GVVV die zo leek het als eerste wist te scoren. Zo leek het, want buitenspel werd geconstateerd door grensrechter Marco Verhoef waarbij het vlagsignaal resoluut werd overgenomen door de scheidsrechter. En zo bleef het dus 0-0 waarmee het vertrouwen groeide. En toen goaltjesdief Samir Didouch na een minuut of dertig ook nog de 1-0 binnenprikte welke tot de rust kon worden vastgehouden leek een stunt tot de mogelijkheden.

Maar daarvoor moest het nog wel 45 lange minuten vechten. GVVV werd in die helft sterker en sterker, drong Loosdrecht achteruit bij wie de krachten zichtbaar op raakte. En toen een half uur voor tijd Eric Poortenaar ook nog eens kon vertrekken met een tweede gele kaart leek het alsnog mis te gaan. Het werd een ongelijke strijd maar GVVV moest toch maar zien te scoren. Met een paar laatste krachtinspanningen, met een aantal uitstekende reddingen van keeper Visser en slecht eindspel van de gasten duurde het uiteindelijk tot tien minuten voor tijd eer GVVV de gelijkmaker binnenschoot. De 1-1 was daarmee een feit en met nog tien minuten op de klok leek Loosdrecht zelfs in de reguliere speeltijd het onderspit te delven.

Maar niets was minder waar, het hield namelijk stand en penalty's moesten een beslissing brengen. En ook daarin was het kantje boord want nadat enkel Said Akchich had gemist en GVVV met de laatste penalty het pleit kon beslechten leek het vonnis geveld. Maar wederom stond de keeper van Loosdrecht zijn mannetje, stopte de bal en hield de ploeg in de race. Wederom een gelijke stand en een zesde penalty zou volgen. En toen Loosdrecht via Marco Berkenbosch wel scoorde en GVVV de paal raakte was het feest.

Loosdrecht bij de laatste zestien. Een geweldige opsteker dat vertrouwen geeft richting de competitie waarin de ploeg nog wel wat heeft recht te zetten.