WIJDEMEERSE WEBKRANT
Eigen Baas over Eigen Water
Wijdemeren, wo 28 februari 2007

Het Actieteam Eigen Baas over Eigen Water gaat aanstaande vrijdagmorgen om acht uur actie voeren voor het provinciehuis in Haarlem.

Het actieteam lijkt een dubbele agenda te hebben. Men strijdt tegen de aanwijzing door de provincie en men voert campagne voor VVD kandidaat Sieta Vermeulen.

persbericht

De Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen de Gemeente Wijdemeren dwingen tot de aanleg van verdiepingen in de Loosdrechtse Plassen en het winnen van zand.

Met de aanleg van deze verdiepingen wil het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht de waterkwaliteit van de Loosdrechtse Plassen verbeteren en het doorzicht van de plassen vergroten. De gemeenteraad van Wijdemeren is mordicus tegen dit plan en heeft een alternatief plan neergelegd bij de Provincie, maar Gedeputeerde Staten houden desondanks vast aan hun voornemen hun eigen plan uit te voeren. Zij hebben aangegeven dat, als de gemeente Wijdemeren niet wil meewerken, zij willen overgaan tot een zgn. aanwijzing.

De Gedeputeerde Moens heeft op 17 januari 2007 het voor een aanwijzing noodzakelijke wettelijk voorgeschreven overleg met de gemeenteraad van Wijdemeren gevoerd. De raad heeft tijdens dat overleg opnieuw unaniem aangegeven geen voorstander te zijn van de aanleg van verdiepingen in de Loosdrechtse Plassen.

Echter, alle protesten ten spijt, de Provincie wil zelf bepalen wat goed is voor de Loosdrechtse Plassen.

Uit de Vechtstreek is maar één VVD kandidaat die zich hiervoor wil inzetten, Sieta Vermeulen-Franssen, maar dat kan alleen als zij met voorkeursstemmen in de Provinciale Staten gekozen wordt. En daarvoor voeren wij actie.

Vrijdagochtend willen wij voor het Provinciehuis in Haarlem het Provinciale Bestuur door middel van een ludieke actie laten weten waarom Gedeputeerde Staten niet mogen ingrijpen in de Loosdrechtse Plassen.

Het actieteam
Eigen baas over eigen water

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, later zon
10 gr.
windkr. 5-6