WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrechters voor Gayfarmer
Nieuw Loosdrecht , wo 28 februari 2007

Afgelopen maandag stonden twee Loosdrechters prominent op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi. Wim Steman en Peter van de Rijdt.

Steman en Van de Rijdt hebben in Nieuw Loosdrecht een decoratiegroenkwekerij, Andromeda. Wim Steman en Peter van de Rijdt maken zich sterk voor Gayfarmer, een vereniging van homoseksuelen die werkzaam zijn in de agrarische sector of aanverwante sectoren.

De vereniging heeft 75 leden. Veel daarvan uit Brabant en Friesland. Het doel van Gayfarmer is om jonge agrariërs hulp te bieden om uit de kast te komen. Daarnaast is de vereniging een platform dat aandacht schenkt aan specifieke problemen van homoseksuelen in de agrarische sector. Vier keer per jaar komt de vereniging bijeen op een aangesloten bedrijf.

Minister Gerda Verburg

De vereniging is blij met het aantreden van de nieuwe minister van Landbouw, Gerda Verbrug, die zelf ook lesbisch is. Gayfarmer heeft haar dan ook meteen uitgenodigd om lid te worden. De vereniging zou graag zien dat zij helpt bij het verstrekken van voorlichtingsmateriaal op landbouwscholen.

Informatie over de vereniging is te vinden op www.gayfarmer.nl . De kwekerij van Wim Steman en Peter van de Rijdt in Loosdrecht heeft een website met als adres www.bladgroen.nl.

Klaverblad Award


Wim Steman (links) en Peter van de Rijdt tijdens
de uitreiking van de Klaverblad Award in 2005

Andromeda timmert flink aan de weg. In oktober 2005 kreeg de kwekerij de Klaverblad Award op de dag van Ondernemend Gooi- en Eemland in de categorie maatschappelijk verantwoord ondernemen.

bron
G&E
foto
picture.nl
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, later zon
10 gr.
windkr. 5-6