WIJDEMEERSE WEBKRANT
Orangerie blijft Monument
Nieuw Loosdrecht , di 18 december 2007

Martien Plasmeijer, de eigenaar van Eikenrode, is blij dat de afgebrande orangerie en koetshuis, de monumentenstatus behouden.

In de Gooi- en Eemlander van vandaag wordt Eikenrode prominent genoemd. Op de voorpagina een grote foto van de rokende puinhopen van de orangerie met Martien Plasmeijer. In het regiokatern staat een groot stuk van Hans van Keken naast een foto van geblakerde en half verbrande houtdelen van het gebouw.

Onderzoek

Martien Plasmeijer vermoedt dat de brand afgelopen zaterdagavond op de eerste verdieping van het gebouw is aangestoken. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak. Plasmeijer heeft van de rijksdienst voor de monumenten gehoord dat het gebouw zijn monumentenstatus houdt. Hij is daar zeer blij mee.

Tien maanden bouwen

Plasmeijer wil met nog meer energie de restauratie ter hand nemen en in het gebouw vijf zeer luxe appartementen bouwen. Hij zegt al een bescheiden wachtlijstje voor de appartementen te hebben. Hij kan snel aan de slag. Eerst moet het casco van het gebouw hersteld worden. Daarna kan hij direct door gaan met de bouw, want alle vergunningen heeft hij al. Tien maanden denkt Plasmeijer over de bouw te doen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2