WIJDEMEERSE WEBKRANT
GAD Spoorboekje Kerst
Wijdemeren, di 18 december 2007

In deze twee weken van het jaar is het nooit zo duidelijk wanneer welk vuil wel of niet wordt opgehaald. De GAD geeft het spoorboekje voor de regio.

persbericht

GAD: Kerstdagen en jaarwisseling 2007/2008

De laatste weken van het oude jaar en de eerste weken van het nieuwe jaar vormen traditioneel een zeer drukke periode voor de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst. Om de inzameling zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de GAD een aantal maatregelen genomen. Dit betreft een aantal extra inzameldagen voor de wijken die normaal op dinsdag en woensdag worden gereden en het ophalen van de kerstbomen in de eerste weken van het nieuwe jaar.

LET OP!!  Van maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari wordt het Gft (de groene container) niet ingezameld.

Afwijkende inzameldagen

De kerstdagen, 25 en 26 december vallen dit jaar op dinsdag en woensdag. 1 januari 2008 valt op dinsdag. Op deze dagen wordt er uiteraard geen afval ingezameld. De kerstdagen worden op de maandag en de donderdag van week 52 ingehaald. Op maandag 24 december worden ook grijze containers van de wijken van de dinsdag gereden. Het gaat daarbij om Hilversum. De wijken die normaal op woensdag worden gedaan, worden op donderdag 27 december ingehaald. Dit zijn Huizen en Blaricum. Maandag 31 december is de inhaaldag van dinsdag 1 januari voor de huisvuilzakken (centrumgebieden). Woensdag 2 januari is de inhaaldag voor de minicontainers (grijze bakken) van de dinsdag. Heeft u nog vragen, kijkt u dan op onze website www.gad.nl , email ( info at gad.nl ) of bel (035 - 699 18 88, kies 3 van 8.00 u tot 16.15 u) de GAD-klantenservice.

Kerstbomen

Van maandag 7 tot en met vrijdag 18 januari kunnen de huishoudens in Gooi en Vechtstreek hun kerstboom op de reguliere inzameldagen aanbieden bij:

  • de groene minicontainer (dus niet bij de grijze) of
  • de groene verzamelcontainer

In centrumgebieden (huisvuilzakken):

  • Donderdag 10 januari  2007  -  's-Graveland, Hilversum en Huizen.
  • Vrijdag 11 januari  2007  - Bussum, Muiden, Naarden en Weesp.

De bomen moeten om 7.30 uur aan de weg liggen. De GAD haalt de kerstbomen apart op met een speciale "kerstbomenwagen".

Uiteraard kunt u uw boom ook zelf brengen naar een  scheidingsstation. De kerstbomen gaan voor verwerking naar een composteringsbedrijf in de regio. In verband hiermee wordt u verzocht plastic of stenen potten te verwijderen, bomen mogen wel voorzien van kluit of kruis worden aangeboden.

Scheidingsstations

Het scheidingsstation Hilversum is op maandag 24 en 31 december geopend. De overige scheidingsstations zijn gesloten op maandag. Donderdag 27 en vrijdag 28 december zijn alle scheidingsstations gewoon geopend.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2