WIJDEMEERSE WEBKRANT
Neef trekt West-End terug
Loosdrecht, wo 29 augustus 2007

Wethouder Wim Neef stelde de commissie vanavond voor om een voorbereidingsbesluit te nemen voor West-End aan de Veendijk. Hij moest het terugnemen.

Geen overleg

Een projectontwikkelaar heeft plannen gemaakt voor nieuwbouw op de plek van het verloederde West-End complex aan de Veendijk in Loosdrecht. Voorafgaand aan de behandeling van het voorstel hadden twee belanghebbenden ingesproken. Zij maakten bezwaar tegen de hoogte van het plan (vier bouwlagen), de balcons en ramen met uitzicht op de naastgelegen tuinen en terassen en de geprojecteerde ligging van woonschepen, waardoor die hun bootjes in water van de buren moeten leggen. Ook verklaarden zij dat er geen overleg met de projectontwikkelaar was geweest met de omwonenden, ondanks dat dat wel in het collegevoorstel genoemd werd.

Op 10 januari van dit jaar sprak de heer Molenaar, buurman van West-End ook in. Toen eiste de commissie dat er overleg tussen de bewoners en de projectontwikkelaar gestart zou worden voor er door de gemeente verdere stappen gezet zouden worden. Vanavond bleek dat dat overleg er niet is geweest.


De heer Drost (voorz. BELP)

De heer Molenaar (buurman West-End)

 

Het gevolg van die inspraak was dat een aantal partijen zich bedachten en zich tegen het voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit keerden.

CDA en DBW steunden het collegevoorstel om een voorbereidingsbesluit te nemen. Volgens hen zou in de bezwaarprocedure wel blijken welke bezwaren er bestaan.

Meerderheid tegen

VVD, PvdA en GL verklaarden flink geschrokken te zijn van de informatie die bij de inspraak gegeven was en wilden geen medewerking geven aan een voorbereidingsbesluit om eindeloze juridische procedures te voorkomen. Zij pleitten ervoor om eerst overeenstemming tussen de omwonenden en de projectontwikkelaar te bereiken, voor men aan een bestemmingsplanwijziging wilde beginnen. Men was ook zeer beducht voor precedentwerking ten aanzien van de vier bouwlagen aan de plas.

DBL zag niets in de plannen. De bouwhoogte, het omzetten van recreatieappartementen in koopappartementen en de vestiging van een horecagelegenheid (die volgens DBL een kort leven beschoren zal zijn) en het opheffen van ligplaatsen was voor die partij onverteerbaar.

Ruzie

Wethouder Wim Neef deed een manmoedige poging om zijn voorstel door de commissie aanvaard te krijgen. Hij dreigde daarbij de vergunning van de brandstofpomp voor schepen in te trekken, omdat deze niet aan milieueisen voldoet. Dat leidde tot een flinke ruzie tussen Jaap van Waveren (DBL) en de wethouder. De eerstgenoemde sprak zelfs van chantage.

Na wat geharrewar telde de wethouder zijn knopen en trok het voorstel in.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2