WIJDEMEERSE WEBKRANT
Petitie en Horstermeer
Wijdemeren, do 30 augustus 2007

Voorafgaand aan de commissievergadering gisteren, bood Ans Gortzak een petitie aan met 1053 handtekeningen. De Horstermeer kreeg ook veel aandacht.

Eensgezind trekken gemeentebestuur en bevolking van Wijdemeren op tegen de plannenmakers in Haarlem. Dat goldt gisteren voor het verdiepingenplan en tot op zekere hoogte ook voor de Horstermeer.

Petitie


Ans Gortzak overhandigt de petitie aan burgemeester Don Bijl.

Bij de aanvang van de vergadering sprak Ans Gortzak namens DBL haar dank uit aan de 1055 mensen die hun handtekening zetten onder de petitie tegen het verdiepingenplan. "Als wij meer tijd hadden gehad waren het er duizenden geweest." :aldus Gortzak. Zij bood de handtekeningenlijst ook aan aan burgemeester Don Bijl, die zij bedankte voor de steun aan het verzet tegen het verdiepingenplan.

Dossier Verdiepingenplan

Horstermeer


Mevrouw Nieuwendijk toont het fotoalbum.


Jan Zwagerman

Er bestaat nog altijd veel onrust in de Horstermeer over de toekomst van de polder en de plannen om er waterberging aan te brengen. Twee insprekers vroegen aandacht van het gemeentebestuur. Jan Zwagerman nodigde het uit voor een werkbezoek aan het NERA gebouw dat volgens hem behouden moet blijven. Hij huurt het gebouw en wil dat het behouden blijft.

Mevrouw Nieuwendijk van de Bewonersvereniging Horstermeerpolder reikte een fotoalbum uit met beelden van het geslaagde feest voor het 125-jarig jubileum van de polder. Ook riep zij op om bij de plannen rekening te houden met de drie D's, duidelijk, duurzaam en droog.

In het debat dat later volgde trok Martin Vuyk (VVD) zeer fel van leer tegen de Noord-Hollandse ambtenaren en bestuurders, die nu al tien jaar plannen aan het maken zijn.

Naar de mening van burgemeester Don Bijl deed Vuyk dat te fel en te ongenuanceerd. Hij benadrukte dat er geen sprake van is dat de polder onder water gezet zal worden. Wel zijn er plannen om het onbewoonde deel als waterberging te gebruiken.

Dat de bewoners bij de plannen betrokken zijn en dat er op basis van vrijwilligheid gewerkt wordt, gaf Bijl het vertrouwen dat het goed zal komen met de plannen voor de Horstermeer. Don Bijl gaf de antwoorden omdat hij nog goed in het dossier zit. Sinds een week is de Horstermeer de verantwoordelijkheid van wethouder Nelleke Schenkkan, die het project vanuit het college van B&W begeleidt.

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3