Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuw Wdm Journaal

Wijdemeren, 25 september 2006

In de stapel kranten valt het Wijdemeren Journaal positief uit de toon. Het heeft een tabloidformaat gekregen en is opgefrist.

Het Wijdemeren Journaal heeft een volkomen nieuw gezicht gekregen. Op 14 september verscheen het eerste nieuwe exemplaar. Aan het blad vallen twee dingen direct op.

Het formaat is gehalveerd naar tabloidformaat. Dat leest gemakkelijker, zeker met korte armen of op de bank naast iemand anders.

De layout is sterk verbeterd en opgefrist. Tot nu toe was het Wijdemeren Journaal toch een soort Gooi- en Eemlander met een afwijkend voorblad. Dat is niet helemaal weg, want na enkele Wijdemeerse bladzijden staat er weer het Hilversumse gemeentenieuws naast artikelen over Hilversum. Maar de layout is vriendelijker en toegankelijker geworden.

De Echo van Wijdemeren

Op het eerste nummer op het nieuwe formaat staat een grote foto waarop Natalie Mathot van het Wijdemeren Journaal de nieuwe krant aanbiedt aan burgemeester Don Bijl. De ondertitel van de Wijdemeren Journaal is "De Echo van Wijdemeren" geworden. Het blad wil meer beeld en kortere berichtgeving gaan verzorgen.

De gemeentepagina is als gevolg van het nieuwe formaat (de helft) gesplitst. Het zijn er nu twee.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht