Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Vriendschapskring 100 jaar

Ankeveen, 24 september 2006

Vorige week werd het honderdjarig jubileum van De Vriendschapskring gevierd. De toeloop was overweldigend. De fanfare kreeg de erepenning.

Door de Ankeveense Sociëteit werd, in samenwerking met fanfarekorps De Vriendschapkring, op zondag 17 september 2006 in de feestent naast de RK Martinus Kerk aan het Stichts End te Ankeveen ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan een dorpsbrunch georganiseerd. Gerekend was op een aantal deelnemers tussen de 200 en 250, het werden er iets meer dan 300.

De tent was vol, de tafels en stoelen op en het bestek uitgeput. Er kon niemand meer bij.

De vrijdagavond voorafgaand aan het feestweekend kreeg De Vriendschapskring uit handen van burgemeester Don Bijl de erepenning van gemeente Wijdemeren. De uitreiking vond plaats voorafgaand aan een jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het fanfarekorps.

Een eeuw Vriendschapskring

De Vriendschapskring zorgt al een eeuw lang voor de muzikale omlijsting van alle Ankeveense dorpsfeesten. Voorbeelden hiervan zijn Koninginnedag, de carnavalsoptocht en de opening van de kermis. Met Sinterklaas en op kerstavond loopt een groep muzikanten door het dorp om in de buitenlucht muziek ten gehore te brengen. Het korps telt 25 leden, waarvan 8 tamboers, 13 majorettes en 4 jeugdleden/leerlingen. Maar De Vriendschapkring is meer dan een dorpsfanfare: op concoursen van het hoogste niveau bereikte het korps goede resultaten.

De nadruk ligt nu op het spelen van moderne, swingende muziek. Ook optredens met rockbands zijn niet ongewoon. Daarnaast is er een tweejaarlijkse uitwisseling met de fanfare van Ameland en speelt het korps buiten de gemeentegrenzen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht