Rik Jungmann

---

Vrienden van het Plein
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kinderboekenfeest

Nederhorst den Berg , 24 september 2006

Op 8 oktober organiseren de Vrienden van het Plein een Kinderboekenfeest in het Spieghelhuys.

Persbericht 21-9-2006

Kinderboekenfeest NdB

Vrienden van het Plein en het Kinderboekenfeest: de Boekenworm
Zondag 8 oktober 2006 in het Spieghelhuys van 13.30-17.00 uur in Nederhorst den Berg.

Traditiegetrouw staat De Bibliobus op deze zondag in de Kinderboekenweek met de themabus: “De leeuw is los” op het Plein. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten die te maken hebben met het thema van de kinderboekenweek. In de bus zullen de powerpointpresentatie “SOS- op survival” en voorlichtingsfilmpjes van Kids voor Animals aan de kinderen worden vertoond. Zowel kinderen als volwassenen die deze dag lid worden krijgen een presentje. Bovendien krijgen volwassenen 30% korting op de abonnementsprijs.Ook kunnen boeken boetevrij worden ingeleverd.

Oversteken met de Leeuwentemmer. Help de leeuw is los!!. De leeuwentemmer helpt je oversteken, maar van wie zijn die blote poten…op de straat??? Als je weet van welk dieren de poten zijn win je misschien wel een prijsje.

De Boekenvrijmarkt: onder de partytent voor de grote zaal van het Spieghelhuys. Misschien zit er wel iets voor je bij of wil je jouw eigen tweedehands boeken verkopen?? Schuif maar aan. (Sorry, alléén boeken)

In de grote zaal:
Muziek met Martin Wewer. Martin speelt blije liedjes op zijn keyboard. Gezellig op de achtergrond voor als je aan het rondsnuffelen bent, of tijdens het bal na. Natuurlijk mogen jullie dan allemaal dansen en springen.

Boekhandel de Kleine Prins verkoopt jeugdboeken en natuurlijk zijn ook de boeken van schrijver Erik van Os. Leuk…dan kun je je nieuwe boek meteen laten signeren. Of misschien had je thuis al een boek van hem en mag je die alsnog laten signeren.

Dierenarts Annemarie houdt niet alleen van kinderen maar is ook dol op dieren. Zij wil graag dat kinderen goed met dieren leren omgaan. Daarom doet zij een quiz over honden waar je niet alleen veel van kunt leren, maar waar je ook een leuk prijsje mee kan verdienen. Om 14:00 is het de beurt aan de bovenbouw en om 15:00 uur kan de onderbouw laten zien wat ze zoal van honden weten.

Bakkerij Rin v.d. Molen met de verrassing van de KinderKoekenweek. Natuurlijk heeft deze verrassing te maken met de kinderboekenweek en zoet smullen……..wat??

Dokter K. Nuffel komt deze middag speciaal even naar Nederhorst om zieke, sneue knuffeldieren te behandelen volgens de nieuwste techniek. De methode is reeds getest op proefknuffeldieren en heeft tot nu toe uitstekende resultaten geboekt. De houdbaarheid van dr.K.Nuffels behandelmethode is niet gegarandeerd, maar je wordt er vast vrolijk van.

Foto wedstrijd. Dr. Nuffel en assistente kiezen de mooiste, origineelste foto van jou met je lievelingsknuffeldier. Dus maak een leuke foto en lever deze in bij het medisch wonderteam. Bij de keuze van de winnaar laten zij zich natuurlijk assisteren door het publiek.

Dansoptreden olv Marianne Stefanovska.
Met dans kun je niet alleen lekker bewegen maar ook laten zien wat je voelt, denkt of ziet. Om 13.45 uur is de eerste dans ‘Weerspiegeling' en na de poppenkast zie je om 14.45 uur de Slangendans in oud egyptische kostuums. Na het optreden van schrijver Erik van Os, sluit de dansgroep het optreden af met De Vogeltjesdans, ca 16.00uur.

Om 14.00 uur speelt De Reizende Koet met de bekende poppenkast van Han Reiziger, een spel over Professor Pil. Het optreden duurt 45 minuten. Alle kinderen van 4 tot 8 jaar mogen gratis kijken en genieten van dit vrolijke poppenkastspel van de Mr. Kremerschool.

Om 15.00 uur een voorleesvoorstelling van schrijver Erik van Os: 8-12 jaar, toegang gratis. De gratis entreebewijzen worden tussen 13.30-14.45 uur uitgedeeld.
Erik van Os is een bekend kinderboekenschrijver en dichter. Overal sjouwt hij zijn tas met boeken mee (natuurlijk!) én zijn gitaar. Tussen het voorlezen en beantwoorden van vragen door speelt hij liedjes. Dus, kom lekker zitten op de grond. Stop je duim maar in je mond. Leg je oren op een schaaltje en verdwijn in een verhaaltje. (van Os) Natuurlijk mag je vragen stellen en na afloop jouw boek laten signeren. Meer weten? Kijk ook eens op de website: www.erikvanosenellevanlieshout.nl

Om 16.00 uur de uitreiking van de Pleingriffel en Pleinpenseel voor het origineelste gedicht of de mooiste tekening. De vakjury bestaat uit: Anneke Hilhorst, Marijke Groot, Nicoline Mooij en de jeugdjury uit: Bas Bijl, Davey Kostelijk en Jamie Bos. Zij hebben de moeilijke taak om uit alle inzendingen van de basisschoolleerlingen de prijswinnaars te kiezen.

Tot zondag 8 oktober en de groeten van de Vrienden van het Plein.

Informatie bij Willie Das, Vrienden van het Plein.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht