Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Olleke Bolleke is Boos

Kortenhoef, 24 september 2006

Op 21 september, afgelopen donderdag, stond de subsidieverstrekking aan de peuterspeelzalen op de agenda. Mirjam Arnoldy reageerde voorafgaand.

Reactie

Geachte raadsleden,

Vanavond staat de subsidieverstrekking aan de peuterspeelzalen op het programma. Het is al 'voorbewerkt' in de commissievergadering en ook in de media is er het nodige over gezegd de laatste tijd. Helaas is die berichtgeving onjuist. Met name het feit dat alle peuterspeelzalen zouden instemmen met dit voorstel is absolute onzin. Er zijn inderdaad bijeenkomsten geweest met alle voorzitters van de 10 peuterspeelzalen en het 'beleid' ten aanzien van de peuterspeelzalen is toen uit de doeken gedaan. Omdat het beleid niets anders is dan er twee jaar geleden ook al lag en wij het er toen ook al niet mee eens waren, is onze mening niet gewijzigd. Het geld van de drie peuterspeelzalen in voormalig 's-Graveland (34.000 euro) wordt nu verdeeld over 10 peuterspeelzalen.

Olleke Bolleke ontving 19.000 euro en moet het nu doen met ruim 4.000 euro. Hoe kan je daar mee instemmen? Er is ons nooit gevraagd of we instemmen met het voorstel en wij hebben zeker ook niet de indruk gewekt dat wij het ermee eens zijn.

In de media wordt gedaan of het een stap vooruit is in de professionalisering van de peuterspeelzalen. Nu is dat misschien het geval voor enkele peuterspeelzalen in de gemeente. Voor de peuterspeelzalen in voormalig 's-Graveland is het een afbraak van de professionaliteit. Olleke Bolleke heeft gedwongen twee leidsters moeten laten gaan (werkgelegenheid weg!) en we moeten nu gedwongen werken met hulpouders. En zoals iedereen zal begrijpen is opbouwen leuk, maar afbreken en vragen aan ouders of ze mee willen draaien erg lastig. Het vrijwillige bestuur heeft er nu een dagtaak aan en het is de vraag of het lukt om Olleke Bolleke draaiende te houden.

En dan hebben we het nog niet over het feit dat we nu geen peutervolgssysteem meer kunnen toepassen (waar we erg veel tijd, geld en energie in hadden gestoken), en dat overdracht van informatie naar basisonderwijs ook niet meer gesubsidieerd wordt.

Tenslotte in de media wordt gedaan of er meer geld is uitgetrokken, maar dan gaat de gemeente uit van de situatie van dit moment, waarin we door dwaling van de commissie Van de Broek al waren gekort. Als je vergelijkt met de startsituatie (vanaf de fusie) dan wordt er geen cent meer uitgetrokken. (het geld is eerst afgepakt en dan wordt er nu gedaan of er meer wordt uitgegeven!). Het belang van peuterspeelzaalwerk wordt gewoon niet onderkend.  En dat is zorgelijk. Een gemeente die zo weinig belang hecht aan het vormen van haar jongste burgers is naar onze mening niet goed bezig.

Dat de gemeente een andere mening heeft, begrijpen wij. Dat de gemeente echter probeert alles recht te praten in de media vinden wij uiterst kwalijk. Iedereen mag en moet weten hoe het echt zit: OLLEKE BOLLEKE STEMT NIET IN MET HET BELEID!!

Mirjam Arnoldy
Voorzitter Olleke Bolleke


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht