Ldr opgelucht na gesprek
Loosdrecht, 26 oktober 2006

Loosdrecht haalde gisteren opgelucht adem na het gesprek met gedeputeerde Albert Moens. Hij luisterde en wil daar naar handelen.

Veertig grondeigenaren in Loosdrecht spraken gisteren met de gedeputeerde over de plannen voor de Ster in Loosdrecht. Simone Stevens deed verslag in de G&E van vandaag. Drie jaar geleden al werd er een plan voor het gebied vastgesteld. De eigenaren van de grond in het gebied zijn bang dat het gevolgen zal hebben voor hun (agrarische) bedrijfsvoering, omdat de nadruk op natuur komt te liggen. Ook heerst de angst dat het grondwaterpeil gewijzigd wordt voor de drinkwater voorziening.

Op dat laatste punt werden de aanwezigen meteen gerustgesteld. Als in dat peil iets gewijzigd zou worden, dan wordt er eerst grondig onderzoek gedaan naar de gevolgen. Op dit moment is dat echter niet aan de orde.

De gedeputeerde wil de plannen voor het gebied graag uitvoeren. Daarbij hoort ook steun aan bedrijven die willen veranderen. In de zaal werd veel gesteld dat het beter is om alles te laten zoals het is. Dat vindt Moens ook prima, maar dan komt er ook geen steun voor de bedrijven.

 

 

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann